“Κυκλοφοριακά προβλήματα στο Βαμβακόπουλο”.

Έντονη είναι η ανησυχία γονέων και κατοίκων της περιοχής του Βαμβακόπουλου στα Χανιά λόγω του έντονου κυκλοφοριακού προβλήματος που θέτει ζητήματα ασφάλειας, τόσο των ίδιων των κατοίκων  όσο και των παιδιών που διασχίζουν καθημερινά τον δρόμο και δη σε περίοδο λειτουργίας των σχολικών  μονάδων.

Όπως τονιζεται στην επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού και Νηπιαγωγείων Βαμβακόπουλου, με αποδέκτες επίσημους φορείς (Δήμαρχο, Αντιπεριφερειάρχη, Α’ βάθμια, Τροχαία), “θέτοντας ως προτεραιότητα την σωματική ακεραιότητα τόσο των μαθητών όσο και γενικότερα των κατοίκων της περιοχής, ζητάμε την άμεση εξεύρεση αποτελεσματικών λύσεων στο ζήτημα. Πιθανές λύσεις θα μπορούσαν να είναι η τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών ή πινακίδων κυκλοφορίας, καθώς επίσης και η κατασκευή πεζοδρομίων και διαβάσεων ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος διέλευσης”.

Αναλυτικά στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

Με αφορμή τα παράπονα που εξέφρασαν κάτοικοι και κυρίως οι γονείς των μαθητών του Βαμβακοπούλου όσον αφορά στο κυκλοφοριακό πρόβλημα στο κέντρο του χωριού, αποφασίσαμε να κινητοποιηθούμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Δυστυχώς, επί της Λεωφόρου Καζαντζάκη και των διασταυρώσεών της με τις Οδούς Χ. Μπιρμπίλη και Δημοκρατίας παρατηρείται τεράστιος κίνδυνος για την κυκλοφορία τόσο των οχημάτων όσο και των πεζών.


 
Αναλυτικότερα, στο ανωτέρω σημείο καταγράφεται υπερβολική κίνηση αυτοκινήτων, οι οδηγοί των οποίων κάθε άλλο παρά προσεκτικοί είναι, με αποτέλεσμα την έντονη ανησυχία των κατοίκων για πιθανότητα ατυχημάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο παρελθόν έχουν λάβει χώρα αρκετά ατυχήματα, ορισμένα από τα οποία είχαν τραγική κατάληξη. Οι ανησυχίες ενισχύονται κυρίως τις περιόδους που λειτουργούν οι σχολικές μονάδες καθώς πλήθος μαθητών διασχίζει καθημερινά τον δρόμο αυτό, γεγονός που επιτείνει τις αντιδράσεις των γονέων.

Εμείς, λοιπόν, σαν σύλλογος, θέτοντας ως προτεραιότητα την σωματική ακεραιότητα τόσο των μαθητών όσο και γενικότερα των κατοίκων της περιοχής, ζητάμε την άμεση εξεύρεση αποτελεσματικών λύσεων στο ζήτημα. Πιθανές λύσεις θα μπορούσαν να είναι η τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών ή πινακίδων κυκλοφορίας, καθώς επίσης και η κατασκευή πεζοδρομίων και διαβάσεων ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος διέλευσης.


 
Θα σας παρακαλούσαμε να λάβετε υπόψιν σας τα αιτήματα μας και περιμένουμε την άμεση και έμπρακτη απάντησή σας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook