Πέθανε ηλικιωμένη στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας – Έπασχε και αυτή από υποκείμενα νοσήματα

Αυξάνονται οι νεκροί από επιπλοκές του νέου κορονοϊού στην Ελλάδα, καθώς την Τετάρτη (23/09) τέσσερις ασθενείς που νοσηλεύονταν σε νοσοκομεία αναφοράς έχασαν τη μάχη.

Τελευταίο θύμα του φονικού ιού, μια 85χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας «Άγιος Παντελεήμων». Η ηλικιωμένη κατέληξε τα ξημερώματα. Έπασχε και αυτή από υποκείμενα νοσήματα.

Νωρίτερα είχαν γίνει γνωστοί άλλοι τρεις θάνατοι… Συγκεκριμένα, το πρωί της Τετάρτης (23/09) κατέληξαν στο Νοσοκομείο «Σωτηρία», ένας 84χρονος, στον «Ευαγγελισμό» ένας ηλικιωμένος με την ίδια ηλικία και επίσης ένας 87χρονος, που νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Και οι τρεις έπασχαν από υποκείμενα νοσήματα.

Επίσης, όπως έγινε γνωστό, την Τρίτη (22/09) το απόγευμα έχασε τη μάχη για τη ζωή ένας 84χρονος, που είχε διαγνωστεί με κορονοϊό και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο.  Και αυτός ο ηληκιωμένος έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

Την Τρίτη (22/09) ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε οκτώ νέους θανάτους και 346 νέα κρούσματα από τα οποία τα 210 ήταν στην Αττική.

Την ίδια ώρα, μεγάλη ανησυχία προκαλεί η μεγάλη αύξηση του αριθμού των διασωληνωμένων, που είχε ως αποτέλεσμα να πιέζεται πολύ το σύστημα υγείας. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του ΕΟΔΥ, διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 77 ασθενείς.

Για την οριακή κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία λόγω της πανδημίας μίλησε στην τηλεόραση του «ΣΚΑΪ» η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά Ματίνα Παγώνη.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ  Ο 50χρονος που θα βρεθεί στα φοιτητικά έδρανα της γεωπονικής από τους πάγκους της λαϊκής
Η κυρία Παγώνη τόνισε ότι αυτή τη στιγμή στα νοσοκομεία της χώρας νοσηλεύονται 580 άτομα με κορονοϊό. Ο μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων είναι τα 68 έτη, ενώ στις ΜΕΘ υπάρχουν νέοι άνθρωποι, μέχρι και 17 ετών χωρίς υποκείμενα νοσήματα.

«Έχουν ξεκινήσει να εκκενώνονται ΜΕΘ που δεν ήταν Covid-19 για να μετατραπούν και αυτές σε Covid-19» σημείωσε και πρόσθεσε ότι σήμερα εκκενώνονται Μονάδες Εντατικής στο Αττικό, ενώ θα ακολουθήσει το Γεννηματά και άλλα νοσοκομεία. «Αυτή τη στιγμή ο Ευαγγελισμός έχει φρακάρει. Δεν μπορεί να πάρει άλλους ασθενείς, είναι γεμάτος και με κρούσματα Covid-19» υπογράμμισε. «Εφημερεύαμε προχθές. Τα περιστατικά που μπήκαν Covid-19, τα μισά διασωληνώθηκαν. Αυτό σημαίνει ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά», τόνισε η κ. Παγώνη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook