Στα Χανιά μεταφέρθηκαν οι δυο διακινητές που συνελήφθησαν πριν λίγες ημέρες μετά το ναυάγιο του σκάφους τους ανατολικά της Σητείας την περασμένη εβδομάδα. 

Από την Πολιτική Προστασία του δήμου Σητείας ανακοινώθηκε  ότι πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η μεταγωγή των δύο κρατουμένων από το Αστυνομικό Τμήμα της πόλης σε χώρο κρατουμένων θετικούς στο COVID-19 στις φυλακές της Αγυιάς στα Χανιά.

Οι δυο κρατούμενοι που διαπιστώθηκε ότι καθοδηγούσαν το σκάφος, κρατούνταν προσωρινά στο Αστυνομικό Τμήμα Σητείας και σε τεστ Covid που υπεβλήθηκαν, ο ένας εξ αυτών βρέθηκε θετικός. Για το λόγο αυτό κρίθηκε αναγκάια η μεταφορά τους σε ειδικό χώρο Covid στις φυλακές της Αγυιάς.

Αφού πραγματοποιήθηκε η μεταγωγή τους στις Φυλακές στα Χανιά, απομένει ο έλεγχος των Αστυνομικών καθώς και η λεπτομερής απολύμανση όλων των χώρων του Αστυνομικού Τμήματος στη Σητεία καθώς και των οχημάτων.

“Η πολιτική προστασία του Δήμου Σητείας, όπως αναφέρει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Αϊλαμάκης, από τη πρώτη στιγμή επεσήμανε την αναγκαιότητα της άμεσης μεταγωγής των κρατουμένων πράγμα που έγινε, ύστερα από συντονισμένη συνεργασία με τις Αστυνομικές αρχές.
Η καραντίνα των υπολοίπων δέκα πέντε παράτυπων μεταναστών θα συνεχιστεί στον ίδιο χώρο φύλαξης – διαμονής.
Ευελπιστούμε στο αίσιο τέλος της όλης κατάστασης…”
, συμπληρώνει ο κ. Αϊλαμάκης.

Με πληροφορίες από anatolh.com

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook