Το υπουργείο Εξωτερικών στη Βουλγαρία έδωσε εντολή για την απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών για κατασκοπεία.

Οι δύο Ρώσοι διπλωμάτες θα πρέπει να εγκαταλείψουν την Βουλγαρία εντός 72 ωρών καθώς θεωρούνται ανεπιθύμητα πρόσωπα, όπως αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.

Νωρίτερα ανακοινώθηκε ότι η εισαγγελία της Βουλγαρίας άσκησε ποινική δίωξη εναντίον δύο Ρώσων διπλωματών με την κατηγορία της διενέργειας κατασκοπείας. Στην ανακοίνωση της εισαγγελίας αναφέρεται ότι «τα δύο πρόσωπα είχαν επαφές με Βούλγαρους πολίτες οι οποίοι είχαν πρόσβαση σε πληροφορίες που σχετίζονται με στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα της χώρας» και «σε ορισμένες περιπτώσεις στους Βούλγαρους πολίτες δίνονταν χρηματικές αμοιβές».

Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές της Βουλγαρίας οι δύο Ρώσοι διενεργούσαν στην χώρα κατασκοπευτική δραστηριότητα από το 2016, συγκεντρώνοντας πληροφορίες που αφορούσαν στα σχέδια εκσυγχρονισμού του βουλγαρικού στρατού και την στρατιωτική ετοιμότητα των ενόπλων δυνάμεων.

Ο Γενικός εισαγγελέας της Βουλγαρίας Ιβάν Γκέσεφ ενημέρωσε τον υπουργό Εξωτερικών της Βουλγαρίας για τις ενέργειες της υπηρεσίας του και την πορεία των ερευνών που πραγματοποιήθηκαν.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Βουλγαρίας δήλωσε ότι ενημερώθηκε για την απόφαση η ρωσική πρεσβεία στην Σόφια.

Το πρακτορείο TASS μεταδίδει από την Σόφια ότι προς το παρόν η ρωσική πρεσβεία στην βουλγαρική πρωτεύουσα δεν προέβη σε κανένα σχόλιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook