Κι όμως υπάρχουν κάποια επεξεργασμένα τρόφιμα που είναι υγιεινά και, που μπορείτε να επιλέξετε φυσικά με μέτρο.

Δεν είναι όλα τα μεταποιημένα τρόφιμα ανθυγιεινά. Η επιλογή ελαφρώς επεξεργασμένων τροφίμων είναι ένας καλός τρόπος για να έχετε ισορροπία.

Βιολογικός καφές

Ο βιολογικός καφές είναι πλούσιος σε μαγνήσιο, βιταμίνες Β και καφεΐνη που ενισχύει τον εγκέφαλο. Έχει επίσης αποδειχθεί ότι μειώνει τον κίνδυνο διαφόρων τύπων καρκίνου, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του παχέος εντέρου και του καρκίνου του προστάτη.

Παγωμένο τσάι

Παρόλο που είναι πολύ καλύτερο να φτιάξετε το δικό σας παγωμένο τσάι, είναι δύσκολο να το κάνετε όταν είστε συνεχώς απασχολημένοι, γι αυτό μια καλή επιλογή είναι το αυτό του εμπορίου.

Επειδή όμως πολλές φορές ένα τσάι εμπορίου μπορεί να έχει υποστεί μεγάλη επεξεργασία, είναι σημαντικό να διαβάζετε τις ετικέτες τροφίμων για να βρείτε τις ελαφρά επεξεργασμένες μάρκες και χωρίς ζάχαρη.

Μη ζαχαρούχο γάλα καρύδας ή γάλα αμυγδάλου

Τα μη ζαχαρούχα γάλατα καρύδας και αμυγδάλου είναι μερικά από τα αγαπημένα μου υγιεινά επεξεργασμένα τρόφιμα. Δεν περιέχουν ζάχαρη, γλουτένη, τεχνητά συστατικά και γαλακτοκομικά προϊόντα, αλλά περιέχουν ασβέστιο, βιταμίνη Β12 και βιταμίνη D.

Κακάο σε σκόνη χωρίς ζάχαρη

Το κακάο είναι επίσης μία τροφή που έχει υποστεί επεξεργασία αλλά ταυτόχρονα προσφέρουν πολλά οφέλη. Έχει αποδειχθεί ότι μειώνει το στρες, την αρτηριακή πίεση, την επιθυμία για ζάχαρη και μπορεί ακόμη και να βελτιώσει το δέρμα σας.

Φυστικοβούτυρο

Το βούτυρο ακατέργαστων καρυδιών μπορείτε να το καταναλώσετε χωρίς ενοχές, αφού δεν περιέχει πρόσθετη ζάχαρη και αλάτι. Ωστόσο, βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τις ετικέτες τροφίμων, πριν αγοράσετε οποιοδήποτε ακατέργαστο βούτυρο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook