Μέτρα σήμερα ζητούν οι ειδικοί

Στην ανάγκη να ληφθούν μέτρα σήμερα προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού στην Αττική καθώς υπάρχει φόβος από ενδεχόμενη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων αναφέρθηκαν ο καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής του υπ. Υγείας Αλκιβιάδης Βατόπουλος και η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 την ώρα που ο αριθμός των νεκρών από κορωνοϊό πλέον έχει φτάσει τους 363 με έξι ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους σε λίγες ώρες τα ξημερώματα της Πέμπτης.

«Αν δεν προλάβουμε να αναστρέψουμε την πανδημία, μετά η αντιμετώπιση θα είναι πάρα πολύ δύσκολη και για μερικούς θα είναι αδύνατη» υπογράμμισε η κ. Λινού και ανέφερε ότι για τη λήψη επιπλέον μέτρων δεν πρέπει να σκεφτόμαστε αριθμητικά, αλλά «πρέπει η πολιτεία και οι πολίτες να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά, με σύναισε και αισιοδοξία για να αναστρέψουμε την κατάσταση».

Η καθηγήτρια, επιπλέον, επεσήμανε ότι πρέπει «να προσπαθήσουμε άμεσα και να μην περιμένουμε την άλλη Δευτέρα για να λάβουμε μέτρα» και πρόσθεσε ότι «πρέπει να λάβουμε μέτρα σήμερα».

«Τα πράγματα είναι αρκετά σοβαρά γιατί πιέζεται το σύστημα υγειας» τόνισε από την πλευρά του ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος υπογραμμίζοντας ότι «οι αυξήσεις σε αυτά τα νοσήματα γίνονται ραγδαία».

«Μέσα σε ημέρες είναι πολύ εύκολο να γίνει αυτό. Το είδαμε στο Ισραήλ, στην Ιταλία, στη Σερβία και αυτό φοβόμαστε περισσότερο» πρόσθεσε ο κ. Βατόπουλος.

Όπως σημείωσε «δεν έχουμε ραγδαία αύξηση άρα κάτι έχει γίνει αλλά έχουμε σταθεροποίηση σε υψηλό αριθμό κρουσμάτων»

Όσον αφορά τα μέτρα η κυρία Λινού πρότεινε την καθολική χρήση μάσκας «μέσα-έξω», την αύξηση των δρομολογίων των μέσων μαζικής μεταφοράς με ενοικίαση τουριστικών λεωφορείων, την χορήγηση κουπονιών για ταξί.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook