Κείμενο – «φωτιά» πρώην και νυν στελεχών της ποδοσφαιρικής ομάδας

Έξι πρώην και ένα νυν στέλεχος της ποδοσφαιρικής ομάδας του Πλατανιά με ένα κείμενο – «φωτιά» καταγγέλλουν την οργανωμένη – όπως αναφέρουν – διάλυση της ομάδας του Πλατανιά με αιχμή τα οικονομικά και επιρρίπτοντας ευθέως ευθύνες στον μέχρι πρότινος πρόεδρο της ομάδας Μανώλη Μαθιουλάκη.

Στο κείμενό τους αναφέρουν αυτά που ισχυρίζονται πως συνέβησαν από την στιγμή που ο κ.Μαθιουλάκης ανακοίνωσε την απόφασή του να αποχωρήσει από την ομάδα καταγγέλλοντας πως ο ίδιος ενορχήστρωσε την διάλυση της ομάδας, αφήνοντας μάλιστα σαφέστατες αιχμές για οικονομικά οφέλη.

Αναλυτικά στο κείμενό τους τα επτά στελέχη της ομάδας του Πλατανιά αναφέρουν τα εξής:

“Έχοντας υποχρέωση στον φίλαθλο κόσμο της ομάδας και στην ιστορία του Πλατανιά, που αριθμεί 89 χρόνια, θέλουμε να διευκρινίσουμε και να παραθέσουμε όλα τα στοιχεία και τα γεγονότα τα οποία οδήγησαν την ομάδα μας στην διάλυση. Σε μια οργανωμένη διάλυση!

Ουδείς αμφισβητεί ότι ο κύριος Μαθιουλάκης, μέχρι πρότινος Πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Πλατανιά, προσέφερε πολλά στην ομάδα μας για παραπάνω από μια δεκαετία. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι ο κύριος Μαθιουλάκης ξόδεψε αρκετά χρήματα και αρκετές ώρες από την προσωπική του ζωή για τις ανάγκες της ομάδας μας, αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο. Παράλληλα, εκ του αποτελέσματος κι εκ των ενεργειών που προηγήθηκαν από το μέρος του, ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει ότι ο ίδιος ενορχήστρωσε άριστα την διάλυση του Πλατανιά για δικούς του λόγους.

Σαφέστατα, αναγνωρίζουμε το αναφαίρετο δικαίωμα του κυρίου Μαθιουλάκη  να αποχωρήσει από την ΠΑΕ Πλατανιάς, δεν μπορούμε όμως για κανένα λόγο, να κλείσουμε τα μάτια στον τρόπο με τον οποίο οδηγήθηκε η ομάδα μας στην διάλυση. 

Παίρνοντας τα γεγονότα χρονικά, όλα άρχισαν τέλη Μαΐου, εκεί που ο κύριος Μαθιουλάκης μας ενημέρωσε ότι δεν προτίθεται να συνεχίσει να είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Πλατανιά και ότι θ’ αποχωρήσει. Τότε ήταν και η χρονική στιγμή που μας ανέλυσε τα τρέχοντα χρέη της ομάδας, (προς δημόσιο, παίχτες και προς τρίτους) τα οποία δεσμεύτηκε ότι θα κάλυπτε εξ’ ολοκλήρου πριν αποχωρήσει και μας ανακοίνωσε ότι το μετοχικό κεφάλαιο που του άνηκε, θα μοιραζόταν, ΑΝΕΥ ΑΝΤΙΤΙΜΟΥ, προς φίλους της ομάδας του Πλατανιά που θα του υποδεικνύαμε. 

Το επόμενο τρίμηνο, ο κύριος Μαθιουλάκης, ηθελημένα, δεν ανταποκρίθηκε ποτέ σε καμία προσπάθειά μας για εξεύρεση λύσης. Έπειτα από συνεχής πιέσεις μας για να μάθουμε αν θα οριστικοποιηθεί η αποχώρηση του από την ΠΑΕ και αν θα πράξει αυτά που μας είχε ήδη υποσχεθεί, όλες οι προσπάθειές μας έπεσαν στο κενό, με αποτέλεσμα να στενέψουν τα χρονικά περιθώρια και να μην έχουμε την δυνατότητα να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για να βρεθεί μια βιώσιμη λύση για τον Πλατανιά.

Περιμένοντας υπομονετικά να μάθουμε τι θα πράξει ο κύριος Μαθιουλάκης, στις 21 Αυγούστου ενημερωθήκαμε από την επιστολή του, ότι θα αποχωρήσει οριστικά από την ΠΑΕ Πλατανιάς, αφήνοντας την ομάδα ΚΑΘΑΡΗ. Εκτός αυτών, κατά γράμμα διαβάσαμε στην επιστολή του: 
‘’ Αν κάποιοι ενδιαφέρονται ευχαρίστως τις παραχωρώ, δεν τις πουλώ. Με έναν αδιαπραγμάτευτο όρο όμως: η ομάδα δεν θα παραχωρηθεί σε κάποια από τα λαμόγια που <<ανθούν>> στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Σε μια τέτοια περίπτωση, καλύτερα να διαλυθεί. Άλλωστε, τον κύκλο της τον έκανε.’’
Τι ήθελε να πει ο κύριος Μαθιουλάκης όταν έγραφε ‘’καλύτερα να διαλυθεί΄΄;

Είναι ικανός ο κύριος Μαθιουλάκης να αποφασίσει αν μια ομάδα με 89 χρόνια ιστορίας έκλεισε τον κύκλος της; Ενδιαφέρουσες απορίες.

Στο πολύ μικρό χρονικό περιθώριο που μας άφησε, σκοπίμως, μέχρι την λήξη της προθεσμίας για την συμμετοχή της ομάδας στην Σουπερ Λίγκ 2, θεωρώντας δεδομένο ότι ο κύριος Μαθιουλάκης θα αποπληρώσει τα χρέη όπως είχε ήδη δεσμευτεί ενώπιων του Δ.Σ, αλλά και εγγράφως με την επιστολή του την οποία δημοσιοποίησε στις 21/8/2020 στα Μ.Μ.Ε, έγιναν αρκετές ενέργειες από την πλευράς μας,, ξανά,  για να μην διαλύσει η ομάδα.

Σε όλες τις προτάσεις όμως που έφταναν στα χέρια του για αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος της ΠΑΕ Πλατανιάς, ο κύριος Μαθιουλάκης αξίωνε το ποσό των 350.000 – 400.000 ευρώ ενώ όλες απορρίφθηκαν με μαεστρία και ηθελημένα από την πλευρά του χωρίς να έχει ενημερώσει το διοικητικό συμβούλιο για το τι μέλει γενέσθαι. Παρ’ ότι έγιναν ενέργειες από 3 πλευρές ενδιαφερόμενων επενδυτών, καμία δεν τελεσφόρησε οριστικά. Γνωρίζουμε ότι βρέθηκε πολύ κοντά σε συμφωνία με 2 ενδιαφερόμενους εξ’ αυτών, αλλά ΠΑΝΤΑ στο τέλος βρισκόταν ένα ‘’πρόβλημα’’ από την πλευρά του Προέδρου με αποτέλεσμα να μην ολοκληρωθεί καμία συμφωνία. 

Στις 15/9/2020, μια μέρα πριν την λήξη της προθεσμίας για την συμμετοχή στην Σούπερ Λίγκ 2, έχοντας την αγωνία να μπορέσουμε να σώσουμε την ομάδα την τελευταία στιγμή, και μετά από πολλές πιέσεις προς το μέρος του, ο κύριος Μαθιουλάκης μας ζήτησε τα εξής για να βάλει την υπογραφή του στην δήλωση συμμετοχής (ήταν ο μοναδικός που μπορούσε, όντας Διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Πλατανιάς).

– Να εξοφλήσουμε το ποσό των 35,000 ευρώ προς την ΕΠΟ, 
– Να πληρώσουμε τις προσφυγές των ποδοσφαιριστών συνολικής αξίας παραπάνω από 100,000 ευρώ και
– Να μαζέψουμε το ποσό των 7,500 ευρώ για την συμμετοχή (χρήματα τα οποία υπήρχαν ήδη στα χέρια του Γενικού Αρχηγού της ομάδας μας Δημήτρη Μαθιουλάκη).

Οι παραπάνω απαιτήσεις του ΑΝΑΙΡΟΥΣΑΝ όλα όσα μας είχε γνωστοποιήσει κατά το παρελθόν, ότι θα κάλυπτε ΟΛΑ τα χρέη της ομάδας και θα την άφηνε ΚΑΘΑΡΗ και αποδεικνύουν ξεκάθαρα, ότι η ομάδα δεν άλλαξε χέρια και δεν βρέθηκε λύση, όχι γιατί δεν υπήρξε κάποιος αξιόπιστος επενδυτής, αλλά γιατί ο μεγαλομέτοχος επιδίωξε να ρίξει την ομάδα στα βράχια.

Παρ΄ όλα αυτά, την ίδια μέρα, πληρεξούσιος δικηγόρος Ιταλών επενδυτών, προσπάθησε επανειλημμένα να έρθει σε επικοινωνία με τον κύριο Μαθιουλάκη για να του γνωστοποιήσει ότι οι επενδυτές θα κάλυπταν τις νέες απαιτήσεις του για την μεταβίβαση της ΠΑΕ. Η εξέλιξη και σε αυτήν την περίπτωση γνωστή… ο κύριος Μαθιουλάκης δεν απάντησε ΠΟΤΕ, ολοκληρώνοντας με μεγάλη επιτυχία το οργανωμένο σχέδιο του για την διάλυση της ομάδας.

Απ’ όλα τα παραπάνω γεγονότα προκύπτουν τα εξής εύλογα ερωτήματα:

Μήπως η ομάδα δεν ήταν ΠΟΤΕ προς παραχώρηση;
Μήπως ο κύριος Μαθιουλάκης εσκεμμένα καθυστέρησε να δημοσιεύσει την επίσημη επιστολή του ώστε να στενέψουν αρκετά τα περιθώρια για την εξεύρεση λύσης;
Μήπως ο κύριος Μαθιουλάκης θα επωφεληθεί ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ από την εκκαθάριση της ΠΑΕ η οποία έπεται μετά την διάλυση της ομάδας;

Συνοψίζοντας όλα τα παραπάνω γεγονότα και στοιχεία, φτάνουμε στο ασφαλές συμπέρασμα, ότι ο Πλατανιάς οδηγήθηκε στην διάλυση έπειτα από ένα άριστα οργανωμένο σχέδιο. Ένα σχέδιο το οποίο ακολουθήθηκε πιστά, από την αρχή μέχρι το τέλος, βυθίζοντας την ιστορική μας ομάδας που την παρέλαβε στην Σούπερ Λίγκ 1 και χωρίς χρέη στις τοπικές κατηγορίες. 

Οι υπογράφοντες την επιστολή: 

Κοκολοδημητράκης Αντώνης, πρώην Αντιπρόεδρος ΠΑΕ Πλατανιά
Τσιριτάκης Μανόλης, πρώην Γενικός Γραμματέας ΠΑΕ Πλατανιά
Μαθιουλάκης Δημήτρης, πρώην Γενικός Αρχηγός ΠΑΕ Πλατανιά
Τρούλης Ιωάννης, πρώην Μέλος Δ.Σ ΠΑΕ Πλατανιά
Σμυρλάκης Ευστάθιος, πρώην Αναπληρωματικό Μέλος ΠΑΕ Πλατανιά
Αυγουστιανάκης Γιώργος, πρώην Αναπληρωματικό Μέλος ΠΑΕ Πλατανιά
Παπαδάκης Απόστολος, Πρόεδρος Ερασιτέχνη Πλατανια”
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook