Αν θέλετε να μάθετε και εσείς ποια είναι τα καλύτερα συστατικά για τη φροντίδα της επιδερμίδας σας, το Google είναι εδώ για να σας αποκαλύψει τι αναζητούν πιο πολύ οι γυναίκες στη μηχανή αναζήτησης.

Σύμφωνα λοιπόν με σχετική έρευνα του Cult Beauty τα παρακάτω δέκα συστατικά είναι αυτά για τα οποία ενδιαφέρεται να μάθει πιο πολύ, μια γυναίκα του σήμερα.

Βιταμίνη C

Ισχυρό αντιοξειδωτικό που προστατεύει το δέρμα από παράγοντες όπως η ρύπανση, ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου, εξομαλύνει τον τόνο και χαρίζει λάμψη. Εφαρμόστε το πρωί και το βράδυ μετά τον καθαρισμό.

Ρετινόλη

Η ρετινόλη (ή βιταμίνη Α) ενεργοποιεί τον κύκλο λειτουργίας των κυττάρων και την παραγωγή κολλαγόνου, πετυχαίνοντας από λείανση των λεπτών γραμμών και σύσφιξη των πόρων έως μείωση της ακμής και βελτίωση της υφής της επιδερμίδας. Ξεκινήστε το βράδυ με μικρή ποσότητα, την οποία θα αυξήσετε σταδιακά, γιατί ίσως προκαλέσει δυσανεξία. Να θυμάστε ότι την ημέρα πρέπει απαραιτήτως να φοράτε κρέμα με δείκτη προστασίας από τον ήλιο για όσο καιρό ακολουθείτε την αγωγή.

Καστορέλαιο

Πλούσιο σε λιπαρά οξέα και βιταμίνη Ε, φροντίζει τα μαλλιά, πυκνώνει τις βλεφαρίδες και τα φρύδια και ενυδατώνει τα νύχια. Χρησιμοποιείται και σε συνθέσεις για την περιποίηση της επιδερμίδας, αλλά δεν συνιστάται σε περιπτώσεις ευαισθησίας.

Υαλουρονικό οξύ

Μόριο που συγκρατεί 1.000 φορές το βάρος του σε υγρασία, το υαλουρονικό οξύ είναι ό,τι καλύτερο για ενυδάτωση και τόνωση. Περιλαμβάνεται σε πολλά από τα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας, αλλά ένας εμπλουτισμένος ορός με υαλουρονικό οξύ είναι πάντα μια καλή ιδέα για υγιή λάμψη.

Σκουαλένιο

Με μαλακτική δράση, κλειδώνει την υγρασία στο δέρμα και τα μαλλιά και περιλαμβάνεται σε  πολλά προϊόντα περιποίησης. Είναι επίσης αντιοξειδωτικό.

Σαλικυλικό οξύ

Έχετε τάση ακμής; Το σαλικυλικό οξύ είναι ο καλύτερος φίλος σας. Πρόκειται για ένα β-υδροξύ οξύ που διεισδύει στα τοιχώματα των πόρων, απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και τα μαύρα στίγματα, μειώνει την ερυθρότητα και θεραπεύει από τα σπυράκια και τις ουλές έως σοβαρές φλεγμονές.

Υπεροξείδιο του βενζολίου

Ιδανικό για τις κηλίδες, έχει επίσης βακτηριοκτόνο δράση, θεραπεύοντας την κοινή ακμή. Επίσης αναστέλλει την υπέρμετρη παραγωγή σμήγματος, αλλά μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα και ερυθρότητα πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να χρησιμοποιείτε παράλληλα μια καλή ενυδατική κρέμα.

Αμαμελίδα

Ένα φυτικό εκχύλισμα που είναι τόσο αντιφλεγμονώδες όσο και αντι-ιικό, η αμαμελίδα (τα φύλλα της  και κυρίως ο φλοιός της) περιλαμβάνεται εδώ και καιρό στη σύνθεση προϊόντων όπως τα τόνερ για να συσφίξει τους ορατούς πόρους και να μειώσει την ερυθρότητα. Η αντιοιδηματική της δράση αντιμετωπίζει τα πρησμένα βλέφαρα και τις σακούλες κάτω από τα μάτια ενώ χρησιμοποιείται και σε συνθέσεις κατά της ροδόχρου νόσου γιατί καταπολεμά την ερυθρότητα. Ωστόσο, οι στυπτικές και αντιβακτηριδιακές της ιδιότητες μπορεί να προκαλέσουν ξηρότητα στην επιδερμίδα, οπότε προχωρήστε προσεκτικά με την εφαρμογή της και «ακούστε» το δέρμα σας.

Νιασιναμίδη

Υπάρχουν λίγα δέρματα που δεν θα λατρέψουν τη νιασιναμίδη (υδροδιαλυτή μορφή της Βιταμίνης Β3). Αυξάνει σημαντικά τον αριθμό των κεραμιδίων και των λιπαρών οξέων στην κεράτινη στοιβάδα με αποτέλεσμα να ενυδατώνει βαθιά, διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου, βοηθά στη συρρίκνωση των πόρων και βελτιώνει τον αποχρωματισμό του δέρματος – και γενικά συμβάλλει στη λειτουργία ενός υγιούς δέρματος.

Κηραμίδια (ceramides)

Για να ενισχύσετε τον προστατευτικό φραγμό του δέρματός σας (και να διατηρήσετε την ενυδάτωση μέσα και τις βρωμιές, τη ρύπανση και τα βακτήρια έξω), ενσωματώστε τα κηραμίδια στη ρουτίνα ομορφιάς σας.

Αυτά τα μόρια λιπιδίων που βρίσκονται στην κεράτινη στοιβάδα διατηρούν τα αποθέματα νερού στα φυσιολογικά επίπεδα επανορθώνοντας τις βλάβες  ενώ παράλληλα προσφέρουν μια υγιή φωτεινότητα στο δέρμα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook