Νέα Δομή Δυνάμεων: Δημιουργείται Στόλος Κρήτης στο ναύσταθμο Σούδας – Οι Ένοπλες Δυνάμεις στρέφουν το ενδιαφέρον στην Ανατολική Μεσόγειο

Ενισχύεται και μεγαλώνει ο Ναύσταθμος Σούδας, για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που αναδύονται στην Ανατολική Μεσόγειο. Αυτό προκύπτει από την ενημέρωση που έγινε χτες από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στην Επιτροπή Άμυνας της Βουλής.

Αυτό σε συνέχεια της επίσκεψης του αρχηγου ΓΕΝ στον  Ναύσταθμο τον περασμένο Ιούνιο που προέκρινε την ιδέα, με την οποία είναι απόλυτα σύμφωνος και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, αναβάθμισης του Ναυστάθμου Κρήτης και μετακόμισης ενός μεγάλου μέρους του Στόλου εκεί.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης αναπτύχθηκε το σχέδιο του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ να δημιουργήσει ένα ξεχωριστό επιτελείο Ειδικών Δυνάμεων κατά τα πρότυπα των ΗΠΑ, (Unified Combatant Command) το οποίο θα συγκροτείται από δυνάμεις των Γενικών Επιτελείων.

Αυτή η μορφή διοίκησης έχει καθιερωθεί με σκοπό την διαχείρηση και τον έλεγχο των στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ, ανεξάρτητα από τον κλάδο της υπηρεσίας, σε ειρήνη και πόλεμο.

Γννωστές διοικήσεις αυτού του είδους στην Ελλάδα, είναι οι USEUCOM και USAFRICOM, η οποείες δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης οι βουλευτές ενημερώθηκαν για την πρόσκτηση των αεροσκαφών Rafale, ενώ στο «τραπέζι» μπήκαν και τα F-35 αλλά σε βάθος χρόνου.

Νέα Δομή Δυνάμεων: Δημιουργείται Στόλος Κρήτης στο ναύσταθμο Σούδας

Ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι η ενίσχυση των δυνάμεων του Πολεμικού Ναυτικού σε βάθος 7ετίας. Αν και δεν αναφέρθηκαν αριθμητικά δεδομένα για τους επικείμενους εξοπλισμούς, φαίνεται ότι μάλλον το Πολεμικό Ναυτικό θα περιμένει να ενισχυθεί με αρκετές μονάδες.

Στη νέα Δομή δημιουργούνται δυο Στόλοι. Ο Στόλος που θα έχει έδρα το Ναύσταθμο Σαλαμίνας και ο Στόλος της Κρήτης με έδρα τη Σούδα.

Ο ναύσταθμος Σούδας θα μεγαλώσει και θα ενισχυθεί για να γίνει η έδρα του Στόλου της Κρήτης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook