Ο υπουργός Υγείας καλεί τους Νοτιοκορεάτες να συναντώνται διαδικτυακά με τους συγγενείς τους.

Πιο αυστηρά μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης ανακοίνωσαν την Παρασκευή (25/9) πως θα επιβάλλουν οι αρχές της Νότιας Κορέας κατά τις δύο εβδομάδες που διαρκεί η γιορτή Τσουσεόκ. Σύμφωνα με την παράδοση κατά την εν λόγω γιορτή οι άνθρωποι επισκέπτονται τις οικογένειές τους, αυξάνοντας γεγονός που μπορεί να αναζωπυρώσει εκ νέου την πανδημία.

Τα νέα περιοριστικά μέτρα θα ισχύουν σε τουλάχιστον 10 χώρους στην πυκνοκατοικημένη μητροπολιτική περιοχή της Σεούλ, όπως νυχτερινά κέντρα και μπαρ.

Οι περιορισμοί αυτοί προστίθενται στα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης φάσης 2 που ήδη ισχύουν και βάσει των οποίων απαγορεύεται η συγκέντρωση περισσότερων από 50 ανθρώπων σε εσωτερικούς χώρους και 100 ανθρώπων σε εξωτερικούς, ενώ απαγορεύεται και η παρουσία φιλάθλων στις αθλητικές διοργανώσεις.

Τα νέα μέτρα θα ισχύουν από τις 28 Σεπτεμβρίου ως τις 11 Οκτωβρίου.

Η Νότια Κορέα κατάφερε να περιορίσει το πρώτο κύμα του κορονοϊού στις αρχές του έτους χωρίς να επιβάλει lockdown. Όμως μια πολιτική συγκέντρωση και μια εκκλησία πυροδότησαν νέες εστίες της covid-19 τον Αύγουστο και ένα δεύτερο, μεγαλύτερο κύμα της επιδημίας.

Στα τέλη Αυγούστου καταγράφονταν στη χώρα περισσότερα από 440 νέα κρούσματα κορονοϊού και, παρά το γεγονός ότι ο αριθμός τους μειώνεται σταθερά, οι αρχές φοβούνται ότι στη διάρκεια της γιορτής -που διαρκεί από τις 30 Σεπτεμβρίου ως τις 2 Οκτωβρίου- ενδέχεται να παρατηρηθεί νέα αναζωπύρωση.

«Βρισκόμαστε σε ένα σημαντικό σταυροδρόμι το οποίο θα αποφασίσει αν θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε στη φάση 1 των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης ή αν θα αντιμετωπίσουμε ένα ακόμη κύμα της covid-19», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Παρκ Νέουνγκ-χου όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Παρκ κάλεσε τους Νοτιοκορεάτες να συναντώνται διαδικτυακά με τους συγγενείς τους και να αναθέσουν σε σε ειδικούς τον καθαρισμό των τάφων των προγόνων τους, κάτι που παραδοσιακά κάνουν μόνοι τους στη διάρκεια της γιορτής Τσουσεόκ.

Μέχρι στιγμής στη Νότια Κορέα έχουν καταγραφεί 23.455 κρούσματα κορονοϊού, από τα οποία τα 114 αναφέρθηκαν χθες Πέμπτη, και 395 θάνατοι.

 

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook