Μετά από την κατάθεση τριών μαρτύρων η δίκη διεκόπη και θα συνεχιστεί στις 30 Οκτωβρίου

Τελευταία ενημέρωση 19:00

Μετά από αναβολές, ξεκίνησε σήμερα η δίκη της αναισθησιολόγου που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια για το θάνατο της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη.

Ο θάνατος της Μελίνας ο οποίος είχε προκαλέσει και πολιτικές αναταράξεις λόγω της συγγένειας της αναισθησιολόγου με τότε κυβερνητικό στέλεχος, επήλθε στα τέλη Δεκεμβρίου του 2015 ύστερα από χειρουργική επέμβαση ρουτίνας για κρεατάκια στην οποία είχε υποβληθεί στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου. 

O πατέρας της Μελίνας Παρασκάκη ανέφερε: «Πέντε χρόνια περιμένω τη δικαίωση της κόρης μου. Φαίνονται στη δικογραφία τα λάθη της αναισθησιολόγου. Καθυστερημένη αντιμετώπιση, λάθος τρόπος και κόντρα στο πρωτόκολλο».

Στην κατάθεσή του ο Μανόλης Παρασκάκης περιέγραψε την ημέρα εκείνη.

Είπε ότι είχαν κάνει όσα τους είπαν οι γιατροί για την προετοιμασία και ότι ο προεγχειρητικός έλεγχος ήταν απόλυτα καθαρός. Ανέφερε ότι καθυστερούσαν να βγουν και ότι αντιλήφθηκε πανικόβλητες νοσοκόμες. Τελικά, όπως είπε, βγήκε ο χειρουργός και τους ενημέρωσε ότι το παιδί προσπάθησαν να το ξυπνήσουν δυο φορές, δεν μπορούσαν και ότι κάνει βρογχοσπασμό.

«Το παιδί μου έγινε θυσία για να αλλάξουν κάποια πράγματα – όπως μαθαίνω – στο ΕΣΥ σχετικά με τον προεγχειρητικό έλεγχο των παιδιών και την εκπαίδευση των αναισθησιολόγων. Το να κάνει ένα παιδί βρογχοσπασμό δεν είναι σπάνιο, το θέμα είναι πως αντιμετωπίστηκε αυτό».

Στην συνέχεια κατέθεσαν η μητέρα της Μελίνας και η τότε Επιμελήτρια Α και νυν Διευθύντρια της ΜΕΘ Παίδων, ενώ αμέσως μετά το Δικαστήριο διέκοψε για τις 30 Οκτωβρίου.