Το ζητούμενο είναι τώρα να βρεθεί η χρηματοδότηση για να ξεκινήσει το έργο

Τρία χρόνια μετά την ανάδειξη του νικητή του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για την ανέγερση σύγχρονου επιβατηγού σταθμού στην προβλήτα Αδρίας στο λιμάνι της Σούδας, εκδόθηκε η οικοδομική άδεια για να ξεκινήσει η ανέγερση της Α φάσης του έργου.

Βέβαια, όπως επισημαίνει σε ανάρτησή του, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου νομού Χανίων Δημήτρης Βιριράκης, «η οικοδομική άδεια ανοίγει τον δρόμο για την κατασκευή του έργου ,αφού βέβαια προηγουμένως εξευρεθεί η χρηματοδότησή του ,ύψους περίπου 7 εκατομ. ευρώ.»

Ο επιβατηγός σταθμός θα έχει δομημένη επιφάνεια 1.723 τ.μ. και θα περιλαμβάνει χώρους εξυπηρέτησης των επιβατών της ακτοπλοΐας και των επιβατών των κρουαζιερόπλοιων (Αίθουσα αναμονής, Αναψυκτήριο, Γραφείο τουρισμού και εξυπηρέτησης πελατών, Θυρίδες φύλαξης αποσκευών, χώρους υγιεινής. ιατρείο, γραφείο Λιμενικού Τμήματος, χώρο Τελωνείου, γραφείο Τουριστικής Αστυνομίας, αποθήκες). Στο κτίριο θα στεγαστούν και τα γραφεία του Λιμενικού Ταμείου Ν. Χανίων.  Επιπλέον θα  προβλεφθούν στέγαστρα 170,00 μ2 για Schengen και 250,00 μ2 extra Schengen. 


Ο κ. Βιριράκης επιπλέον αναφέρει και τα εξής: «Θέλω να πιστεύω ότι  εντος της ερχόμενης τριετίας οι Χανιώτες και οι επισκέπτες του νομού μας (κρουαζιέρα και εθνική ακτοπλοΐα ) θα απολαμβάνουν τις ανέσεις και τις ευκολίες ενός πραγματικά μοντέρνου και καλαίσθητου επιβατικού σταθμού στο λιμάνι της Σούδας. Ένα ευχαριστώ από την μεριά μου σε όλους όσους προσπάθησαν για να φτάσουμε ως εδώ, ένα μεγάλο ευχαριστώ επίσης στην Ντόρα Μπακογιάννη που ξεμπλόκαρε το θέμα έκδοσης της οικοδ. άδειας.