Καταδικάστηκε για επικίνδυνη σωματική βλάβη χωρίς ελαφρυντικά

Ένοχο έκρινε σήμερα το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων, τον κατηγορούμενο για σωματική επίθεση σε βάρος της Ήβης Καϊσερλή, το 2016 κοντά στα Νεώρια στην Παλιά Πόλη Χανίων.

Ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε για επικίνδυνη σωματική βλάβη χωρίς ελαφρυντικά με το δικαστήριο να του επιβάλει ποινή 12 μηνών με αναστολή.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος, ο οποίος δεν ήταν παρών στο δικαστήριο, εκπροσωπήθηκε από τη συνήγορό του και δε συμμετείχε στον ξυλοδαρμό σύμφωνα και με την κατάθεση της παθούσας, αθωώθηκε.

Από την πλευρά της παθούσας ζητήθηκε να εφαρμοστούν οι διατάξεις του ρατσιστικού νόμου ενώ από την πλευρά του κατηγορουμένου ζητήθηκε να ληφθεί υπ’ οψιν ο ισχυρισμός της άμυνας. Ωστόσο το δικαστήριο απέρριψε και τους δυο ισχυρισμούς και ο κατηγορούμενος δικάστηκε βάσει του κατηγορητηρίου.

Σύμφωνα με τον συνήγορο της παθούσας για την υποστήριξη της κατηγορίας: “Η παθούσα θα επιθυμούσε να εφαρμοζόταν ο αντιρατσιστικός νόμος διότι πιστεύει ακράδαντα ότι ο λόγος για τον οποίο έγινε η επίθεση σε βάρος της ήταν η ταυτότητα φύλου, ότι δηλαδή ο κατηγορούμενος ενοχλήθηκε ή θέλησε να τιμωρήσει τινί τρόπω την ταυτότητα φύλου της”

Να τονίσουμε ότι έξω από τον χώρο των δικαστηρίων είχαν συγκεντρωθεί πολίτες δηλώνοντας τη στήριξή τους στην Ήβη, κάνοντας λόγο για επίθεση σε βάρος της λόγω του γεγονότος ότι είναι τρανσέξουαλ και στηρίζοντας τα δικαιώματα της LGBTQI κοινότητας.

Η ίδια πριν ολοκληρωθεί η δίκη σε δηλώσεις της είχε περιγράψει τι συνέβη την ημέρα της, σε βάρους της, επίθεσης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook