Όλοι οι τηλεθεατές θα μπορέσουν να απολαύσουν την σπουδαία αυτή τεχνική των γυναικών από τα Σφακιά μέσα από την πλατφόρμα του OTE TV

Την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου έχει προγραμματισθεί η πρώτη προβολή στο Cosmote History του ντοκιμαντέρ για την Σφακιανή Δεσιά.
Το συγκεκριμένο ντοκιμαντερ αναφέρεται σε μια σπουδαία τέχνη- τεχνική των γυναικών στα Σφακιά, της περίφημης Σφακιανής Δεσιάς. Η δουλειά αυτή και τα περίφημα έργα των Σφακιανών γυναικών είχε γίνει αντιληπτή από σημαντικούς ξένους στα Χανιά και είχε κοσμήσει τις συλλογές τους, ήδη από τον 19ο Αιώνα.
Όπως ανέφερε στο Flashnews.gr ο Σφακιανός, τέως Εκτελεστικός Τεχνικός Διευθυντής του ΟΤΕ κ. Σταύρος Καπριδάκης, «μετά απο συνεννόηση με τον Πρόεδρο και Δ/νοντα Σύμβουλο του ΟΤΕ κ. Μιχάλη Τσαμάζ, έγινε αποδεκτό το αίτημά μας, να ενταχθεί το γνωστό Documentary για τη Σφακιανή Δεσιά, στην πλατφόρμα του OTE TV.
Η προβολή της τεχνικής αυτής, οφείλεται σχεδόν αποκλειστικά σε μια σπουδαία γερόντισσα την αγαπητή κα Μαρί Ναξάκη. Η Μαρί διέγνωσε πριν από πολλά χρόνια την ιδιαίτερη αξία αυτή της Σφακιανής Τέχνης και ήρθε σε επαφή με αρκετές εκπροσώπους της στα χωριά της Επαρχίας μας.
Έμεινε μαζί τους, έμαθε την Τέχνη, έφτιαξε δείγματα, την κατέγραψε, έκανε εκθέσεις, παρουσιάσεις και τέλος μας έχει δωρήσει τη δουλειά της και εκτίθεται σε χώρους του Δήμου.
Της οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ!
Αξίζει εδώ να αναφερθώ σε μια σημαντική προσωπικότητα των Χανίων τον σκηνοθέτη κ. Νταντινάκη, οποίος επιμελήθηκε εξ ολοκλήρου τα της ταινίας.
Έχει κάνει πολλές σημαντικές ταινίες, με θέματα του τόπου μας που τα αναδεικνύει με έναν μοναδικό, δικό του τρόπο. 
Θεωρώ οτι, αξίζει να τιμήσουμε τις κυρίες της Επαρχίας μας για τις δημιουργίες τους, μεταξύ των οποίων την κα Γερωνυμάκη, την κα Γεωργεδάκη, την κα Γιαλεδάκη στο Αμμουδάρι, την κα Κριαρά και φυσικά τις αξέχαστες κα Γλυνιαδάκη, την κα Καρκάνη και βέβαια την Μητέρα μου Μαρία Καπριδάκη και πολλές άλλες που ας με συγχωρήσουν, αν δεν γνωρίζω περισσότερες λεπτομέρειες, για τις επισκέψεις της κας Ναξάκη.
Τέλος οφείλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στον Πρόεδρο του ΟΤΕ. κ. ΜΙΧΑΛΗ ΤΣΜΑΖ, για την αποδοχή του αιτήματός μας, επίσης δε τον κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΙΧΑΛΑΚΗ, executive director του ΟΤΕ TV, καθώς και την ομάδα των στελεχών του OTE HISTORY, για την ολοκλήρωση της διαδικασίας για την ανάρτηση της ταινίας, για τη Σφακιανή Δεσιά στην πλατφόρμα του OTE TV.

Μια σημαντική προβολή για τις γυναίκες των Σφακιών, που μας έχουν κάνει περήφανους».