Την ερχόμενη Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου η εκδίκαση της υπόθεσης δολοφονίας του 43χρονου προέδρου της Κοινότητας Ορθουνίου και πατέρα ενός μικρού παιδιού.

Τελευταία ενημέρωση 21.57

Ήταν το μεσημέρι της Κυριακής 12 Μαΐου 2019, όταν ένας πυροβολισμός σε κατάστημα mini market  επι της Λεωφόρου Καζαντζάκη στο Βαμβακόπουλο, αναστάτωσε τους πάντες.

Ένας 60χρονος σταμάτησε με το αυτοκίνητό του μπροστά από το κατάστημα, κατέβηκε, κατευθύνθηκε στην είσοδο του μίνι μάρκετ και φώναξε τον 43χρονο ιδιοκτήτη να βγει έξω.

Στη συνέχεια σήκωσε ένα κυνηγετικό όπλο που κρατούσε στα χέρια του και μπαίνοντας στο κατάστημα άρχισε να κυνηγά τον ιδιοκτήτη, τον οποίο και πυροβόλησε τραυματίζοντάς τον θανάσιμα στο κεφάλι.

Ο 43χρονος Κώστας Κατσουλάκης, πατέρας ενός 4χρονου παιδιού,  πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ορθουνίου και αγαπητός σε όλη την τοπική κοινωνία, άφησε την τελευταία του πνοή στο Νοσοκομείο Χανίων όπου διεκομίσθη.

Ο δράστης μετά τον πυροβολισμό ενημέρωσε ο ίδιος την αστυνομία για το τι είχε μόλις πράξει  με τις αστυνομικές αρχές να προχωρούν στη σύλληψή του.  

Λίγες ημέρες μετά, στις 16 Μαΐου ο δράστης κάτω από έντονες αποδοκιμασίες οδηγήθηκε ενώπιον των Δικαστικών αρχών οι οποίες και τον έκριναν ως προσωρινά κρατούμενο μέχρι την δίκη που έχει ορισθεί για την ερχόμενη Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου.

(Δείτε εδώ όλα τα σχετικά ρεπορτάζ του Flashnews.gr)

 Ομόθυμη καταδίκη της στυγνής δολοφονίας του Προέδρου της Κοινότητας Ορθουνίου Κώστα Κατσουλάκη 

Ο Δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης  Μαλανδράκης, με επιστολή του το προηγούμενο διάστημα, ενημέρωσε τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ,  Δημήτριο Παπαστεργίου Δήμαρχο Τρικκαίων, τον Περιφερειάρχη Κρήτης  Σταύρο Αρναουτάκη και τον Πρόεδρο της ΠΕΔ Κρήτης  Ιωάννη Κουράκη, για το επικείμενο δικαστήριο της στυγνής δολοφονίας του Προέδρου της Κοινότητας Ορθουνίου .

“Η στυγνή δολοφονία του συναδέλφου Προέδρου Κοινότητας Ορθουνίου και μοναδικού εκ νέου υποψήφιου στις εκλογές  της 26ης Μαϊου 2019, μόνο ως πράξη άνανδρη και ειδεχθή μπορεί να χαρακτηριστεί.

Ο Κατσουλάκης Κωνσταντίνος, ήταν ένα πρότυπο αυτοδιοικητικού λειτουργού και ανθρώπου που τύχαινε της καθολικής αποδοχής των συμπολιτών του, αλλά και Προέδρου που τίμησε το θεσμικό του ρόλο.

Η ομόθυμη καταδίκη της δολοφονίας, από  το σύνολο των θεσμικών συλλογικών οργάνων της αυτοδιοίκησης, αποτελεί ένα ισχυρό μήνυμα υπεράσπισης του θεσμικού μας ρόλου, αλλά και της ευθύνης από πλευράς του Κεντρικού Κράτους για την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Παράλληλα είναι και ένας ελάχιστος φόρος τιμής, στον άνθρωπο που τίμησε την Αυτοδιοίκηση και με την θυσία του αποτελεί παράδειγμα για όλους.”