Εν μέσω κορωνοϊού και περιοριστικών μέτρων, μια πρωτοβουλία που πρέπει να βρει “μιμητές”

Αν μη τι άλλο, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία μπορεί να χαρακτηριστεί ως “εμπνευσμένη” και σίγουρα δημιουργεί κίνητρα στους μικρούς μαθητές ενός δημοτικού σχολείου.

Η πρωτοβουλία αυτή ανήκει στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων που βράβευσε τους μαθητές τεσσάρων τμημάτων που ήταν τα πιο τακτοποιημένα, καθαρά και συνεπή στα μέτρα πρόληψης λόγω Covid.

Μάλιστα, κριτές για την ανάδειξη των νικητών ήταν οι ίδιες οι καθαρίστριες του σχολείου, ενώ τα βραβεία ήταν ένα δίπλωμα και μια σοκολάτα που είχαν τοποθετηθεί στα θρανία των παιδιών!.

Μάλιστα, η διευθύντρια τους σχολείου κ. Μαρία Κλιματσάκη ανέφερε χαρακτηριστικά, με δική της ανάρτηση στο Facebook:

Μια υπέροχη έκπληξη περίμενε σήμερα τους μαθητές τεσσάρων τμημάτων του σχολείου. Οι καταπληκτικές κυρίες που φροντίζουν την καθαριότητα του σχολείου μας μοίρασαν βραβεία στις πιο ταχτοποιημένες τάξεις , για ολόκληρη την εβδομάδα και στους μαθητές που εφάρμοζαν όλα τα μέτρα προστασίας από τον covid-19, σύμφωνα με τον κανονισμό του σχολείου. Νικητές οι τάξεις, Γ3, Δ2, Α1 και Α2.. Μπράβο στους μαθητές μας , στους εκπαιδευτικούς μας αλλά το χειροκρότημα ανήκει σε αυτές που είχαν την έμπνευση και προχώρησαν άμεσα στην πραγματοποίηση του όλου εγχειρήματος. Ελπίζουμε ότι η κίνηση αυτή θα λειτουργήσει σαν θετικό κίνητρο και κάθε εβδομάδα θα εναλλάσσονται οι βραβευθέντες. Πραγματικά οι περιστάσεις , περισσότερο από κάθε άλλη φορά, απαιτούν ένα καθαρό σχολικό περιβάλλον και έξτρα μέτρα υγιεινής από πλευράς των παιδιών και χαίρομαι που συνεργάζομαι με κυρίες που κάνουν τα αδύνατα δυνατά, για να το πετύχουν. Στο πλευρό τους και οι εκπαιδευτικοί μας, που έπλυναν ακόμη και τις κουρτίνες των τάξεων, επειδή τα οικονομικά μας είναι πολύ περιορισμένα. Όσο υπάρχουν γύρω μας τέτοιοι άνθρωποι, εμείς θα ελπίζουμε για ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας!!!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook