Προβλήματα αναφέρθηκαν σε όλη την Κρήτη, λόγω των ισχυρών νοτιάδων.

Τελευταία ενημέρωση: 15.20

Όπως ήταν ευλογο, οι ισχυροί άνεμοι με ριπές έως και 8 μποφώρ δεν ήταν δυνατόν να μη δημιουργήσουν προβλήματα στην Κρήτη.

Οι ισχυροι άνεμοι δημιουργούν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και σε ό,τι αφορά τα Χανιά, τη δεδομένη στιγμή έχουν αναφερθεί διακοπές ρεύματος στα Περιβόλια, στην πελεκαπίνα, στον Καλαθά Ακρωτηρίου. Μάλιστα, σύμφωνα με την ΔΕΗ, οι βλάβες θα αποκατασταθούν το συντομότερο δυνατόν, ενώ προς το παρόν τις προσπάθειες των συνεργείων δυσχεραίνουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Επιπλέον, οι άνεμοι προκάλεσαν ακόμα και προβλήματα στις πτήσεις, καθώς τρεις διεθνείς πτήσεις με προορισμό το αεροδρόμιο Ηρακλείου άλλαξαν κατεύθυνση σε άλλα αεροδρόμια, ανάμεσά τους και των Χανίων.

Οι θυελλώδεις νότιοι άνεμοι προκάλεσαν επίσης πτώσεις δέντρων στο κέντρο των Χανίων και συγκεκριμένα στην πλατεία Μαρκοπούλου, σε περιοχές όπως στις Βρύσες Αποκορώνου, στις Βούβες του Δήμου Πλατανιά,  αλλά και σε περιοχές στην Κίσαμο, ενώ και ο ΒΟΑΚ χρειάζεται προσοχή λόγω πτώσης αντικειμένων.

Να σημειωθεί ότι για σήμερα υπάρχει υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (βαθμός "3" ) και είναι κάτι που πρέπει να προσεκτεί από τους πολίτες.

Σε κάθε περίπτωση, τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν από νωρίς το απόγευμα.