Ο γάμος στα Τρίκαλα εκτόξευσε τον αριθμό των κρουσμάτων στην πόλη και έφερε mini lockdown. Απορίες για τα έκτακτα μέτρα από κατοίκους και φορείς. Ανησυχία για τους εκπαιδευτικούς που νόσησαν το τελευταίο διάστημα…

Ένας πρόσφατος γάμος στα Τρίκαλα ήταν όπως φαίνεται η πηγή της μεγάλης διασποράς που παρατηρήθηκε το τελευταίο διάστημα. Ο κορονοϊός έφερε mini lockdown στην πόλη, με πολλούς να έχουν απορίες για τα όσα ισχύουν…

Υγειονομικά μέτρα που παραπέμπουν σε mini lockdown εφαρμόζονται από σήμερα και μέχρι τις 10 Οκτωβρίου στα Τρίκαλα, εξαιτίας της απότομης διασποράς του κορονοϊού, μετά τα 30 στο σύνολο θετικά κρούσματα που προέκυψαν μέσα στην εβδομάδα, με τα 15 να χρεώνονται σε γάμο που πραγματοποιήθηκε στην πόλη.

Όπως εξηγεί ο δήμαρχος Τρικάλων Δημήτρης Παπαστεργίου στην περίπτωση του γάμου αν και εφαρμόστηκε η νομοθεσία σχετικά με τον περιοριστικό αριθμό καλεσμένων που ανέρχεται στα 50 άτομα, αποδείχτηκε γαμπρός, νύφη και λοιποί συγγενείς, ήταν τόσο διαχυτικοί μεταξύ τους που το μέτρο των μεταξύ τους αποστάσεων έπεσε στο κενό: “Ένας απλός γάμος ήταν, που όπως αποδείχτηκε ήταν πολύ διαχυτικοί μεταξύ τους οι συγγενείς. Αυτό έφταιξε γιατί ο αριθμός των ατόμων ήταν αυτός που ορίζει η νομοθεσία γύρω στα 50 άτομα, απλά υπήρξε μεγάλη διασπορά μιλάμε για τουλάχιστον 15 θετικά κρούσματα μέχρι στιγμής. Συνολικά τα κρούσματα στα Τρίκαλα μέσα στην εβδομάδα είναι 30”.

Μπερδεύουν τα νέα μέτρα

“Ο κόσμος φαίνεται να το έχει πάρει ομαλά. Σήμερα κυκλοφορούν όλοι με μάσκες δεν γκρινιάζουν ιδιαίτερα είναι αρκετά προσεκτικοί. Απλά υπήρξαν κάποιες περιπτώσεις ατόμων που δεν γνώριζαν τι ακριβώς είχε συμβεί. Τα μέτρα θα εφαρμοστούν για δυο εβδομάδες περίπου και αυτή την στιγμή βρισκόμαστε στην προσπάθεια εφαρμογής και διευκρίνησης εκ των παραμέτρων γιατί δεν είναι όλα κατανοητά, ως προς το τι γίνεται με τις συγκεντρώσεις, τις εκκλησίες, τις εκδηλώσεις. Υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν είναι απόλυτα διασαφηνισμένα”.

Κρούσματα σε καθηγητές και δασκάλους

“Στη νεολαία πάντα είναι πιο δύσκολα τα πράγματα όμως πιστεύω πως όλοι θα προσαρμοστούμε. Το θέμα είναι πως έχουμε αρκετά θετικά κρούσματα και σε σχολεία κυρίως σε καθηγητές και δασκάλους, ενώ σίγουρα θα έχουμε και σε μαθητές που εξαιτίας του γεγονότος πως είναι ασυμπτωματικοί δεν μπορείς να γνωρίζεις τους αριθμούς”.

Αναφορικά με τις μάσκες στα σχολεία που είναι να φτιαχτούν μέσα στο επόμενο διάστημα ο Δημήτρης Παπαστεργίου ως πρόεδρος της ΚΕΔΕ αναφέρει:

“Περιμένουμε τις προδιαγραφές από το υπουργείο υγείας, ώστε να προχωρήσουμε αμέσως μετά στον διαγωνισμό. Όπως μαθαίνω οι προδιαγραφές πρέπει σ αυτή την φάση να βρίσκονται στο υπουργείο εσωτερικών και από εκεί έρχονται σ εμάς. Υπάρχουν κάποια θεματάκια τα οποία θα λυθούν θεωρώ άμεσα, ώστε να συνεχίσουμε. Έχουμε ακόμα να δώσουμε δυο δόσεις από μάσκες, λείπουν περίπου 2 με 3 εκατομμύρια, που θα φτιαχτούν με τις νέες προδιαγραφές”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook