Ποιά είδη πρώτης ανάγκης χρειάζονται

Ν ΝΕ Ηρακλείου του Κινήματος Αλλαγής συμμετέχει στην προσπάθεια αλληλεγγύης στους πληγέντες απο τον πρόσφατο μεσογειακό κυκλώνα με την συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

"Βρισκόμαστε λίγες μέρες, μετά από την καταστροφική διέλευση του μεσογειακού τυφώνα «Ιανός», που άφησε πίσω του τεράστιες απώλειες. Εκτός από τη τραγικότητα της απώλειας των ανθρωπίνων ζωών, οι υπόλοιπες επιπτώσεις είναι επίσης σημαντικές. Συνάνθρωποί μας ζουν κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες και είναι βέβαιο, ότι για αρκετό διάστημα θα βιώνουν τις αντιξοότητες της δυσάρεστης αλλαγής της ζωής και της καθημερινότητας τους.

Το Κίνημα Αλλαγής, με το συντονισμό του Τομέα Εθελοντισμού και Κοινωνικών Κινημάτων αποφάσισε, μέσω των Ν.Ε., να συγκεντρώσει είδη πρώτης ανάγκης όπως:

• τρόφιμα μακράς διάρκειας, όπως κονσέρβες, γάλα (τύπου εβαπορέ), ελαιόλαδο, συσκευασμένα αρτοσκευάσματα, όσπρια, ζυμαρικά κλπ.
•είδη ατομικής υγιεινής, όπως χαρτιά υγείας, σαπούνια, σαμπουάν, πάνες ακράτειας,γυναικείες σερβιέτες,  οδοντόπαστες κλπ,
•είδη καθαρισμού, όπως χλωρίνη, απορρυπαντικά,σφουγγαρίστρες, λεκάνες κλπ,
•μη συνταγογραφούμενα φάρμακα, όπως παυσίπονα, αντιπυρετικά κλπ
• αντισηπτικά χεριών και μάσκες προστασίας από τον covid-19

Σε ό, τι αφορά τον Νομό μας , τα είδη θα συγκεντρωθούν στα Γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου , Ατλαντίδος 5 ,Ηράκλειο (Μασταμπάς), την Δευτέρα 28/9/2020 και Πέμπτη 1/10/2020 και ώρες 18.00 έως 20.00."