Καλούνται οι ιδιοκτήτες πλοίων και μικρών σκαφών να προσδέσουν με ασφάλεια τα σκάφη τους 

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείο ανακοινώνει ότι σύμφωνα με το δελτίο πρόγνωσης καιρού της ΕΜΥ, για αύριο Δευτέρα 28/9/20 θα επικρατήσουν τα ακόλουθα καιρικά φαινόμενα:

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων κατά τη διάρκεια της νύχτας κυρίως στα δυτικά.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 28 και τοπικά στην Κρήτη έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου καλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες ελλιμενιζομένων στην περιοχή πλοίων και μικρών σκαφών να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης των σκαφών τους.

Ορμούντα επαγγελματικά αλιευτικά πλοία αναψυχής και μικρά σκάφη να αποφύγουν δραστηριοποίησή τους κατά τον χρόνο ισχύος του δελτίου καιρικών φαινομένων.

Ρυμουλκά, ναυαγοσωστικά, αλιευτικά και εθελοντικές ομάδες καλούνται να βρίσκονται σε άμεση ετοιμότητα για παροχή συνδρομής σε περίπτωση που απαιτηθεί.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook