Συν τοις άλλοις, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ. 

Αν μη τι άλλο, οι προετοιμασίες είναι …πυρετώδεις σήμερα στην οικία Μητσοτάκη στο Ακρωτήρι, αφού αναμένεται αργά το απόγευμα, η άφιξη του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο.

Χαρακτηριστικό των πυρετωδών προετοιμασίων η, από νωρίς το πρωί της Δευτέρας, άφιξη της συζύγου του Πρωθυπουργού, Μάρεβας Μητσοτάκη στην οικία Μητσοτάκη στο Ακρωτήρι, γεγονός που αποδεικνύει ότι η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη θέλει να συντονίσει και να οργανώσει την κάθε λεπτομέρεια για την υποδοχή και τη φιλοξενία του Μάικ Πομπέο.

Η φιλοξενία στην οικία Μητσοτάκη, Αμερικανών κορυφαίων κυβερνητικών εκπροσώπων έχει μακρά ιστορία με απαρχή την επίσκεψη Τζορτζ Μπους του πρεσβύτερου το 1991, όταν πρωθυπουργός ήταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Ο Μάικ Πομπέο θα φτάσει στα Χανιά γύρω στις 8 το βράδυ και θα μεταβεί στην οικία Μητσοτάκη στο Ακρωτήρι, όπου θα φιλοξενηθεί απόψε το βράδυ και φυσικά, ο πρωθυπουργός θα του παραθέσει δείπνο. Είναι γνωστό ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης (που θα φτάσει στα Χανιά νωρίτερα) διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις  με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Η φιλοξενία Πομπέο στην οικία Μητσοτάκη δηλώνει καταφανώς το εξαιρετικό επίπεδο των σχέσεων των δύο χωρών και υπογραμμίζει τη στρατηγική σχέση με τις ΗΠΑ, η οποία επισφραγίστηκε και με την ανανέωση της διευρυμένης Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας.

Σημειώνεται ότι αύριο το πρωί, Μητσοτάκης και Πομπέο θα επισκεφτούν τη Βάση της Σούδας και θα στείλουν μήνυμα με πολλούς αποδέκτες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook