Ο Αμερικανός πρόεδρος τον είχε απαλλάξει από τα καθήκοντά του για τις χαμηλές συμμετοχές σε ομιλίες του

Στο νοσοκομείο εισήχθη χθες ο πρώην διευθυντής της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ, Μπραντ Παρσκέιλ, μετά το τηλεφώνημα της συζύγου του ότι απειλούσε να αυτοκτονήσει, μετέδωσαν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Παρσκέιλ αντικαταστάθηκε τον Ιούλιο, τέσσερις μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές, ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ βρισκόταν σε πτώση στις δημοσκοπήσεις.

Οι αστυνομικοί δέχθηκαν κλήση από μια κατοικία όπου «ένας ένοπλος επιχειρούσε να αυτοκτονήσει», δήλωσε στο CNN η Ντιάνα Γκρίνλο, αστυνομικός του Φορτ Λόντερντεϊλ στη Φλόριντα. Ο άνδρας στη συνέχεια αναγνωρίσθηκε ως ο Μπραντ Πάρσκεϊλ από τους αστυνομικούς, οι οποίοι διευκρίνισαν πως το τηλεφώνημα είχε γίνει από τη σύζυγό του.

Η γυναίκα δήλωσε πως ο σύζυγός της ήταν «οπλισμένος, πως είχε πρόσβαση σε πολλά πυροβόλα όπλα στην κατοικία τους και πως απειλούσε να κάνει κακό στον εαυτό του», πρόσθεσε η Γκρίνλο.

Ο πρώην διευθυντής της προεκλογικής εκστρατείας παραδόθηκε γρήγορα στους αστυνομικούς της Φλόριντα, πολιτεία όπου ο νόμος επιτρέπει την προσωρινή κράτηση ανθρώπων που πάσχουν από ψυχική νόσο.

Ο Παρσκέιλ είχε απαλλαγεί από τα καθήκοντά του έπειτα από μια προεκλογική συγκέντρωση του Ντόναλντ Τραμπ στην Τάλσα της Οκλαχόμα, η οποία είχε επικριθεί τόσο για την πολύ χαμηλή συμμετοχή σ’ αυτήν όσο και για την χωρίς ειρμό ομιλία του προέδρου.

Παρέμεινε ωστόσο ένα σημαντικό μέλος της ομάδας της προεκλογικής εκστρατείας όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο το AFP.

«Ο Μπραντ Παρσκέιλ είναι ένα μέλος της οικογένειάς μας και τον αγαπάμε όλοι. Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε τον ίδιο και την οικογένειά του με όλα τα μέσα. Οι αηδιαστικές προσωπικές επιθέσεις των Δημοκρατικών και των δυσαρεστημένων RINOs’ (Republicans in name only, Ρεπουμπλικανοί μόνο κατ’ όνομα) προχώρησαν υπερβολικά μακριά και θα έπρεπε να ντρέπονται γι’ αυτό που έκαναν σ’ αυτόν τον άνθρωπο και την οικογένειά του», δήλωσε ο διευθυντής επικοινωνίας της εκστρατείας του Τραμπ, ο Τιμ Μέρτογκ, στην εφημερίδα South Florida Sun Sentinel.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook