Αναλυτικά η ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης «Δήμος Ενεργών Πολιτών» για το θέμα παραλαβής μελέτης ανάπλασης της περιοχής των «Ταμπακαριών» 

“Σήμερα παραλάβαμε ως Δημοτικό Συμβούλιο την αρχιτεκτονική μελέτη ανάπλασης  μιας σημαντικής περιοχής της πόλης μας, των Ταμπακαριών και συγκεκριμένα των οδών Βιβιλάκη και Αγίας Κυριακής, την οποία είχαμε τότε αναθέσει ως δημοτική αρχή, με τις προβλεπόμενες από τον νόμο διαδικασίες, σε αρχιτεκτονικό γραφείο τον Φλεβάρη του 2019.

Ο στόχος μας ήταν η ανάπλαση μιας  ιστορικής περιοχής με βιομηχανικά κτήρια χαρακτηρισμένα ως διατηρητέα, πολλά από τα οποία καταρρέουν και βρίσκονται στην Χαλέπα, μια περιοχή με σημαντικά μνημεία και πολιτιστικές υποδομές όπως το μουσείο Ελ. Βενιζέλου, το νέο  αρχαιολογικό μουσείο κλπ. Η ανάπλαση αυτή θα αναβαθμίσει λειτουργικά και αισθητικά τις υποδομές της περιοχής και θα λύσει επί πλέον σοβαρά ζητήματα που χρόνια απασχολούν κατοίκους και επαγγελματίες.

Πρέπει επίσης να στηριχθούν από την πολιτεία οι επαγγελματίες Βυρσοδέψες για την συνέχιση της παραδοσιακής δραστηριότητάς τους και για την επίλυση του προβλήματος της επεξεργασίας των αποβλήτων που παράγουν.

Όπως ανέφερε και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Ξανθουδάκης, το έργο υπάρχει δυνατότητα να χρηματοδοτηθεί από το μεγάλο πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) 11 εκ. ευρώ, στο οποίο  εντάχθηκε η πόλη των Χανίων επί της θητείας μας.

Αυτό που πρέπει να προχωρήσει επίσης άμεσα από τον δήμο και ήταν στις προθέσεις της δικής μας τότε δημοτικής αρχής, είναι η εκπόνηση ολοκληρωμένης κυκλοφοριακής μελέτης για την περιοχή, διότι, ιδιαίτερα μετά τη λειτουργία του νέου αρχαιολογικού μουσείου, η επιβάρυνση θα είναι μεγάλη για την περιοχή της  Χαλέπας”. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook