Ορισμένα Πανεπιστήμια έχουν αφήσει “στο περίμενε” του φοιτητές τους – “Δεν θυμούνται ότι πολλοί φοιτητές δουλεύουν όπως εγώ για να φροντίσουν την οικογένεια και τους ίδιους”

Η μη ανακοίνωση από τα πανεπιστήμια του πότε και πώς θα αρχίσει η ακαδημαϊκή χρονιά έχει βάλει στην αναμονή δεκάδες φοιτητές που ζουν ή εργάζονται μακριά και δεν ξέρουν πότε να προγραμματίσουν την επιστροφή τους στα πανεπιστήμια.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι το παρακάτω μήνυμα που μας έστειλε φοιτητής:

“Είμαι φοιτητής μπαίνω στο δεύτερο έτος και αντιμετωπίζω το εξής προβλήμα και πολλοί συμφοιτητές μου όπως μαθαίνω.

Πολλά Πανεπιστήμια λ.χ. Πανεπιστήμιο Πειραιώς και Ιόνιο Πανεπιστήμιο έχουν αφήσει εμάς τους φοιτητές σε μια αέναη αναμονή. Δε γνωρίζουμε αν θα πρέπει να επιστρέψουμε στα πανεπιστήμια μας ή αν θα κάνουμε μάθημα εξ αποστάσεως.

Εγώ δουλεύω στη Γαύδο στην άλλη άκρη της Ελλάδας και θα πρέπει να πάω για σπουδές στην άλλη πάλι άκρη της Ελλάδας . Τα έξοδα όπως φαντάζεστε όχι μόνο είναι πολλά αλλά αν τα πραγματοποιήσω τελευταία στιγμή θα βγουν υπέρογκα.

Πέραν αυτού θα ήθελα τα πανεπιστήμια της χώρας να θυμηθούν ότι πολλοί φοιτητές δουλεύουν όπως εγώ για να φροντίσουν την οικογένεια και τους ίδιους. Δεν θα ήταν λοιπόν πρέπον από τα πανεπιστήμια της χώρας να ανακοινώσουν ή να ανακοινώνουν πιο νωρίς την πορεία τους;

Λυπάμαι κ. Κεραμέως το εκπαιδευτικό σας συστήμα έχει αποτύχει παταγωδώς. Καταλαβαίνω τις παρούσες περιστάσεις αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η τριτοβάθμια εκπαίδευση αξίζει τέτοια μεταχείριση”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook