Χρειάστηκε η συνδρομή γειτονικών τμημάτων και ελικοπτέρου για να διαλυθεί το πλήθος στο σπίτι στη Φλόριντα

Κοιτούσαν και δεν πίστευαν στα μάτια τους οι αστυνομικοί τμήματος της Φλόριντα γι’ αυτά τα 700 περίπου οχήματα που είχαν κλείσει ρεύματα του δρόμου ώστε να πάρουν μέρος οι κάτοχοί τους σε ένα από τα μεγαλύτερα πάρτι που έχει διοργανωθεί στην εποχή του κορονοϊού.

Οι αστυνομικοί της φοιτητούπολης Tallahassee, έδρας του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Φλόριντα, ανταποκρίθηκαν σε αρκετές κλήσεις που κατήγγελλαν ένα μεγάλο πάρτι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του αστυνομικού τμήματος, η τεράστια συγκέντρωση έλαβε χώρα σε συγκρότημα πολυκατοικιών πολύ κοντά στο πανεπιστήμιο και περιλάμβανε πάνω από 1.000 καλεσμένους και 700 οχήματα.

Οι αστυνομικοί κατέφτασαν λίγο πριν από τα μεσάνυχτα και για να διαλύσουν το πλήθος ζήτησαν τη συνδρομή και δεύτερου αστυνομικού τμήματος, αλλά και ελικοπτέρου.

Το τεράστιο πάρτι έγινε παρά το γεγονός ότι 1.500 φοιτητές έχουν διαγνωστεί θετικοί στον κορονοϊό στις ΗΠΑ από τις αρχές Αυγούστου. Ο πρύτανης του πανεπιστημίου, John Thrasher, κάλεσε προσφάτως τους φοιτητές του σε μια ανοιχτή επιστολή να σεβαστούν τα περιοριστικά μέτρα.

«Οι επιλογές που κάνετε δεν επηρεάζουν μόνο εσάς», έγραψε στις 18 Σεπτεμβρίου, «επηρεάζουν τους φίλους σας, τις οικογένειες, τους καθηγητές, το διδακτικό προσωπικό του πανεπιστημίου και την κοινωνία του Tallahassee γενικώς».

Η Φλόριντα μετρά πια πάνω από 700.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 14.000 θανάτους...

Πηγή: newsbeast.gr