Εύκολη συνταγή που δεν απαιτεί κόπο και χρόνο

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 κιλό σταφύλια
  • 3/4 κιλού ζάχαρη
  • λίγη αρμπαρόριζα

Εκτέλεση

  • Αρχικά, πλένετε τα σταφύλια. Αν η ποικιλία που έχετε επιλέξει, έχει κουκούτσια, τα αφαιρείτε με φουρκέτα ή το ειδικό εργαλείο.
  • Στη συνέχεια, βράζετε τη ζάχαρη με λίγο νερό μέχρι να διαλυθεί.
  • Όταν το σιρόπι δέσει, ρίχνετε μέσα τις ρώγες και την αρμπαρόριζα και δένετε τη μαρμελάδα σε δυνατή φωτιά.
  • Υπολογίστε πως χρειάζονται περίπου 30 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα σταφύλια.
  • Μόλις είναι έτοιμη, την αφήνετε πρώτα να κρυώσει και μετά την τοποθετείτε σε βάζο.

Πηγή: newsbeast.gr