Η αποτίμηση του debate

Τσίρκο χαρακτηρίζει το Politico το debate μεταξύ Ντόναλντ Τραμπ και Τζο Μπάιντεν στις ΗΠΑ, σημειώνοντας πως θα καταγραφεί ως ένα από τα πιο παράξενα στη νεότερη προεδρική ιστορία των ΗΠΑ.

Το πανδαιμόνιο, στο οποίο ο Ντόναλντ Τραμπ εξέθεσε τους Αμερικανούς κατά τη χθεσινοβραδινή πρώτη τηλεμαχία με τον προεδρικό υποψήφιο των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν, ίσως και να τον βοηθούσε, αν ο Μπάιντεν είχε διαλυθεί κάτω από τη διαρκή πίεση του Αμερικανού προέδρου. Ωστόσο αυτό δε συνέβη, σχολιάζει το Politico.

Ο Αμερικανός πρόεδρος διέκοπτε και εκφόβιζε. Ο Μπάιντεν τον χαρακτήρισε «κλόουν».

Ο συντονιστής Κρις Γουάλας βρίσκονταν σε απόγνωση. «Θα υπηρετήσουμε καλύτερα τη χώρα αν επιτρέψουμε και στους δύο να μιλήσουν με λιγότερες διακοπές» είπε ο βετεράνος δημοσιογράφος απευθυνόμενος στον Τραμπ.

Σε ένα σημείο, όταν ο Ουάλας ζήτησε από τον Τραμπ, όπως έκανε επανειλημμένα, να αφήσει τον Μπάιντεν να ολοκληρώσει μία από τις απαντήσεις του. Ο Μπάιντεν αντέδρασε: «Δε γνωρίζει πως να το κάνει αυτό» είπε, σχολιάζοντας τις διαρκείς παρεμβολές του Αμερικανού προέδρου.

Η τηλεοπτική αντιπαράθεση αποτέλεσε την κατάλληλη κατάληξη σε μία ημέρα, η οποία είχε αρχίσει με τους Ρεπουμπλικάνους να διατυπώνουν θεωρίες συνωμοσίας ότι ο Μπάιντεν φοράει ακουστικό, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ επικαλούμενο το δημοσίευμα.

Η προεκλογική εκστρατεία του προεδρικού υποψηφίου των Δημοκρατικών το διέψευσε. Ούτε υπήρξε κανένα στοιχείο, παρά τα όσα είχε πει ο Τραμπ, πως ο Μπάιντεν βρισκόταν υπό την επήρεια φαρμάκων.

Αυτό που είναι ξεκάθαρο τόσο τώρα, όσο και πριν από αυτή την πρώτη τηλεμαχία, είναι ότι ο Μπάιντεν βρίσκεται μπροστά σε αυτό τον προεκλογικό αγώνα, με τον Τραμπ να αποχωρεί από την τηλεοπτική αντιπαράθεση εξακολουθώντας να αναζητεί απεγνωσμένα κάτι που θα μπορούσε να μειώσει το προβάδισμα του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ.

Ο χρόνος για τον Αμερικανό πρόεδρο τελειώνει, με την πρόωρη ψηφοφορία να βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη σε ορισμένες πολιτείες και λίγους μόνο ψηφοφόρους να παραμένουν αναποφάσιστοι.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook