Μπαχαρέκια τσουρεκάκια σαν μάφιν που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι.

Υλικά
Για το τσουρέκι
120γρ. βούτυρο
250ml γάλα
15γρ. μαγιά νωπή
2 αβγά
50γρ. ζάχαρη
½ κουτ. γλυκού αλάτι
450γρ. περίπου αλεύρι για τσουρέκι (περίπου)

Για τη γέμιση
100γρ. καρύδια χοντροκομμένα
150γρ. χουρμάδες ψιλοκομμένους
80γρ. ζάχαρη καστανή
1 κουτ. γλυκού κανέλα
½ κουτ. γλυκού γαρίφαλο
½ κουτ. γλυκού αστεροειδή γλυκάνισο, σε σκόνη
60γρ. βούτυρο, σε κύβους

Για το ψήσιμο
1 αβγό
2 κουτ. γλυκού γάλα
ζάχαρη κρυσταλλική

Διαδικασία
Για το τσουρέκι: Ζεσταίνετε ελαφρώς το βούτυρο με το γάλα σε μια μικρή κατσαρόλα να γίνουν χλιαρά, προσθέτετε τη ζάχαρη, τη μαγιά, ανακατεύετε να λιώσουν και τα κρατάτε στην άκρη.

Βάζετε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, το αλάτι, ανακατεύετε σε χαμηλή ταχύτητα ενώ προσθέτετε τα αβγά και το μίγμα της μαγιάς. Δυναμώνετε την ταχύτητα και ζυμώνετε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Στην περίπτωση που κολλάει προσθέτετε λίγο αλεύρι επιπλέον.

Βάζετε τη ζύμη σε ένα μπολ, σκεπάζετε και την αφήνετε να φουσκώσει για 30 λεπτά περίπου σε ζεστό περιβάλλον.

Για τη γέμιση: Πολτοποιείτε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ, μέχρι να γίνουν σαν πάστα. Κρατάτε τη γέμιση στην άκρη.

Κόβετε τη ζύμη σε 12 μπαλίτσες, τις ανοίγετε με τα χέρια, τις γεμίζετε με την πάστα και τις ξανακλείνετε σε μπαλίτσες. Τοποθετείτε τα τσουρεκάκια σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για muffins, ένα σε κάθε θέση.

Ανακατεύετε το αβγό με το γάλα, αλείφετε τα τσουρεκάκια, πασπαλίζετε με ζάχαρη, σκεπάζετε και τα αφήνετε να φουσκώσουν σε ζεστό περιβάλλον για 30 λεπτά περίπου. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175οC και τα ψήνετε για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσουν, να γίνουν εσωτερικά και να πάρουν χρώμα. Αφήνετε να πέσει η ελαφρώς η θερμοκρασία και σερβίρετε.

Πηγή: olivemagazine.gr