Η πληροφορία δεν επιβεβαιώνεται από Αθήνα και Άγκυρα.

Επιμένουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ότι επίκειται συνάντηση μεταξύ του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια και του Τούρκου ομολόγου του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στις 8 Οκτωβρίου στην πρωτεύουσα της Σλοβακίας, Μπρατισλάβα.

Βάσει πληροφοριών που επικαλείται το CNN Turk η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο ενός φόρουμ για την ασφάλεια και την ενέργεια, στο οποίο θα είναι ομιλητής και ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Άξιο μνείας είναι πάντως το γεγονός ότι μια τέτοια συνάντηση δεν επιβεβαιώνεται ούτε από την Αθήνα ούτε από την Άγκυρα, αν και η γειτονική χώρα δημιουργεί ένα σχετικό κλίμα επί τούτου.

Διόλου τυχαία με την πληροφορία που διακινείται τις τελευταίες ώρες περί επικείμενης συνάντησης των δύο υπουργών Εξωτερικών δεν θα πρέπει να θεωρείται πάντως η δήλωση του ίδιου του κ. Τσαβούσογλου ότι κάποτε, με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, αν και διαφωνούσαν είχαν πολλές συναντήσεις, ενώ με τον Νίκο Δένδια δεν έχει καταφέρει να συναντηθεί, ωστόσο θα γίνουν προσπάθειες για διάλογο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook