Για μια πτώση της φετινής παραγωγής ιταλικού ελαιολάδου σε ποσοστό 20% κάνουν λόγο οι πρώτες προβλέψεις που ανακοίνωσε ISMEA (Ινστιτούτο Ενημέρωσης Αγροδιατροφικού Εμπορίου).

Σύμφωνα με αυτές τις προβλέψεις, για το 2020/2021 η παραγωγή ελαιολάδου στην Ιταλία αναμένεται να ανέλθει σε περίπου περίπου 290 χιλιάδων τόνους, μειωμένη σε σχέση με πέρσι που ήταν στους 366 χιλιάδες τόνους.

Οι καιρικές συνθήκες είχαν σαν αποτέλεσμα να υπάρχει μια σημαντική μείωση της παραγωγής στις περιοχές της νότιας Ιταλίας, ενώ αύξηση παρουσιάζει η παραγωγή στις βόρειες περιοχές της χώρας. Καλή και ποιοτική παραγωγή έχουμε στις κεντρικές περιοχές της χώρας.

Ειδικότερα στις περιοχές του νότου, είχαμε μια μειωμένη παραγωγή στην περιοχή της Απουλίας, μετά από μια αυξημένη παραγωγή που είχαμε πέρσι. Τα προβλήματα που σχετίζονται με την απώλεια ελαιώνων λόγω της Xylella παραμένουν στο Σαλέντο.

Καλή ανθοφορία είχαμε στην Καλαβρία αλλά οι συνεχείς βροχές και η αυξημένη υγρασία κατά την περίοδο Μαίου – Ιουνίου έφερε προβλήματα στην παραγωγή.

Στα ίδια περίπου με τα περσινά επίπεδα αναμένεται να κυμανθεί η παραγωγή της Σικελίας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook