Μέσα σε  έναν μήνα ο Δήμος Χανίων ανέλαβε την «φιλοξενία» μεταναστών από τρία διαφορετικά ιστιοφόρα

Στο ανενεργό κλειστό κολυμβητήριο στο Ακρωτήρι Χανίων οι μετανάστες έρχονται και φεύγουν συνεχώς τον Σεπτέμβριο με αποτέλεσμα και ο Δήμος να έχει φτάσει στα όρια των «αντοχών» του.

Το βράδυ της Πέμπτης ο στεγασμένος ενιαίος εσωτερικός χώρος του κολυμβητηρίου «άδειασε» από τους 40 μετανάστες που ήταν ήδη εκεί και οι οποίοι μετεφέρονται με το πλοίο της γραμμής στον Πειραιά για τα περαιτέρω.

Ίσια – ίσα που πρόλαβαν εθελοντές να συμμαζέψουν λίγο τον χώρο και αυτός και πάλι γέμισε με τους 59 που βγήκαν το πρωί στην Χώρα Σφακίων με ιστιοφόρο σκάφος.

Πρόκειται για 4 ανήλικα παιδιά,  47  άνδρες και 8 γυναίκες,  ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι χώρες καταγωγής τους είναι Κουρδιστάν, Πακιστάν, Θιβέτ, Μπαγκλαντές, αλλά και άλλοι προερχόμενοι από χώρες της Αραβίας.

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί είναι η ίδια που έγινε και στις άλλες δύο περιπτώσεις, ενώ να σημειωθεί πως στον συγκεκριμένο χώρο του κλειστού κολυμβητηρίου παραμένουν οι υποδομές που είχαν δημιουργηθεί από τον Δήμο, με νερό, ηλεκτρικό ρεύμα, χημικές τουαλέτες κλπ.

Όλοι θα μείνουν σε καθεστώς περιορισμού, ενώ την Παρασκευή ή το αργότερο το Σάββατο θα γίνουν και τα τεστ για κορωνοϊό.

Υπενθυμίζεται πως ο συγκεκριμένος χώρος  έχει «μετατραπεί» σε χώρο προσωρινής φιλοξενίας μεταναστών από τις 6 Σεπτεμβρίου, όταν μετέβησαν εκεί 66 μετανάστες που βγήκαν στο Στόμιο και στην Παλαιόχωρα με ιστιοφόρο σκάφος.

Μόλις έφυγαν αυτοί, ο χώρος γέμισε και πάλι στις 22 Σεπτεμβρίου, από 53 μετανάστες που είχαν φτάσει στην Γαύδο με ιστιοφόρο σκάφος την προηγούμενη ημέρα.

Και τώρα το ίδιο σκηνικό επαναλαμβάνεται για τρίτη φορά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook