“Θέλουμε τμήματα με 15 μαθητές” λέει το βασικό σύνθημα των φετινών εποχικών καταλήψεων, ενώ είναι και σύνθημα και των εκπαιδευτικών. 

Και εννοείται πως όλοι συμφωνούμε. Και είναι εύκολο να συμφωνούμε όσο μένει στο σύνθημα και ουδείς προτείνει το πώς μπορεί να γίνει αυτό. 

Η ΕΛΜΕ π.χ. Χανίων, όπως υπολογίζει τα κενά, είναι εύκολο να υπολογίσει πόσες επιπλέον αίθουσες και καθηγητές θα χρειαστούν για να υπάρχουν τμήματα με 15 μαθητές σε 22 γυμνάσια και λύκεια έστω του δήμου Χανίων.

 Όμως δεν άκουσα ούτε διάβασα κάτι σχετικό. 

Για να βοηθήσω και για την οικονομία του λόγου θα υποθέσω πως χρειάζονται περίπου 5 επιπλέον αίθουσες για κάθε σχολείο και ας πούμε χοντρικά, πως συνολικά χρειάζονται 100 επιπλέον αίθουσες.

Μήπως μπορεί η ΕΛΜΕ, να προτείνει και τους κατάλληλους χώρους για αυτές τις 100 επιπλέον σχολικές αίθουσες μόνο στα όρια του δήμου Χανίων; 

Και πως θα χωριστούν οι μαθητές κάθε σχολείου για να μετακινηθούν σε όποιους χώρους – αν βρεθούν – εκτός του σχολείου; 

Και πως οι 1.500 μαθητές (15χ100) θα πηγαινοέρχονται σε αυτές τις αίθουσες – τμήματα που θα είναι σκόρπια σε διάφορα σημεία;

Μια άλλη λύση, ίσως πιο εύκολη στην οργάνωση, θα ήταν η λειτουργία των σχολείων σε πρωινή – βραδινή βάρδια. 

Όμως ούτε για αυτό άκουσα να γίνεται ουσιαστικός λόγος ή να αποτελεί διεκδικητική πρόταση των συνδικαλιστών της εκπαίδευσης ή των μαθητών.

Μήπως γιατί δεν βολεύει;

Με αιτήματα – συνθήματα, κενά περιεχομένου συγκεκριμένων προτάσεων για την υλοποίηση τους, τίποτα ουσιαστικό δεν μπορεί να γίνει και ως συνήθως το υπουργείο πιέζει με διάφορους τρόπους περιμένοντας  να περάσει η εποχική περίοδος των καταλήψεων .

Και του χρόνου…..

Σ.Σ. 1: Και μην ακούσω πως «δεν είναι δική μας δουλειά το που θα βρεθούν οι αίθουσες» γιατί είμαι βέβαιος πως εάν οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης αποφασίσουν για αυτό, κάποιοι θα βγουν και πάλι στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για….αυταρχικές αποφάσεις.

Σ.Σ. 2: Και φυσικά δεν θα υπήρχε ζήτημα εάν όλα τα προηγούμενα χρόνια έθεταν όλοι στην αυτοδιοίκηση (που πολλοί παραβλέπουν ότι είναι η αρμόδια) ως πρώτο θέμα, το πρόβλημα έλλειψης σχολείων και όχι τις… ασφαλτοστρώσεις.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook