Ανακοίνωση της παράταξης «Δήμος Ενεργών Πολιτών» για τις συνοδές μελέτες ανάπλασης του παραλιακού μετώπου του Κούμ Καπί.

Η ανακοίνωση του Δήμου Ενεργών Πολιτών αναφέρει ότι “ναι μεν  έγινε αναφορά στον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό του 2014,  αλλά σκόπιμα αγνοήθηκε το έργο της προηγούμενης διοίκησης του Δ.Λ.Τ. που κατ’ αρχήν ξεπέρασε τα σοβαρά εμπόδια που είχαν κολλήσει τον διαγωνισμό στο Ελεγκτικό Συνέδριο”.

Αναλυτικά:

Ενημερωθήκαμε από πρόσφατη συνέντευξη τύπου, ότι το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χανίων, έστω με καθυστέρηση, προχώρησε στην ανάθεση των συνοδών μελετών της αρχιτεκτονικής, για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου του Κούμ Καπί. Μια διαδικασία που παραδώσαμε στην τωρινή  διοίκηση, πλήρως προετοιμασμένη ένα βήμα πριν την δημοπράτηση.

Επισημαίνουμε, ότι θα μπορούσε να είχε δημοπρατηθεί πολύ νωρίτερα εντός του 2019, με διαγωνισμό ως ενιαία μελέτη, όπως είχαμε ως Δ.Σ. του Δ.Λ.Τ. αποφασίσει στις 24/4/19, ενώ η ενιαία μελέτη έσπασε και δόθηκε με τρείς διαφορετικές απ’ ευθείας αναθέσεις.

Αυτά όμως δεν δικαιολογούν πανηγυρισμούς, αλλά ούτε και υποτίμηση της πολύ σημαντικής δουλειάς που παραδώσαμε, από τον Δήμαρχο και τον πρόεδρο του Δ.Λ.Τ.

Ναι μεν  έγινε αναφορά στον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό του 2014,  αλλά σκόπιμα αγνοήθηκε το έργο της προηγούμενης διοίκησης του Δ.Λ.Τ. που κατ’ αρχήν ξεπέρασε τα σοβαρά εμπόδια που είχαν κολλήσει τον διαγωνισμό στο Ελεγκτικό Συνέδριο, με προσωπική παρέμβαση του τέως προέδρου του Λιμενικού Ταμείου και δημάρχου κ. Βάμβουκα.  Στην συνέχεια άνοιξε ο δρόμος για την ανάθεση της αρχιτεκτονικής μελέτης όπως και έγινε, και  προετοιμάστηκε η όλη διαδικασία που επέτρεψε σήμερα στο ΔΛΤ να αναθέσει τις υπόλοιπες απαιτούμενες συνοδές μελέτες, λιμενική-ακτομηχανική, στατική και γεωτεχνική, προκειμένου να προχωρήσει αυτό το μεγάλο έργο και να το δούμε να γίνεται πράξη σε λίγα χρόνια.

Η δε αναφορά του προέδρου ότι η υπόθεση τόσα χρόνια βρισκόταν στα χαρτιά ενώ τώρα παίρνει σάρκα και οστά, μπορεί να δικαιολογηθεί μόνο από την μικρή εμπειρία που διαθέτει, γιατί και σήμερα, ακόμα στα χαρτιά βρίσκεται. Θα καταλάβει ίσως αργότερα ότι το σημαντικότερο πιο δύσκολο και χρονοβόρο για να γίνει ένα έργο, είναι να ξεπεράσεις την γραφειοκρατία, να προχωρήσεις τις μελέτες κλπ. Όλα αυτά είναι τα «χαρτιά» που ανέφερε απαξιώνοντας όλους αυτούς που δούλεψαν πριν από αυτόν, για να μπορεί σήμερα να υπογράφει αναθέσεις.

Θα έχουμε μάλιστα την ικανοποίηση να  δούμε, όταν το έργο ολοκληρωθεί, να εφαρμόζεται η επιλογή μας, που άλλαξε τον αρχικό αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και προβλέπει προσάμμωση της παραλίας του Κούμ Καπί, για την προστασία του παραλιακού κρηπιδώματος και την επαναδημιουργία της παραλίας που χάθηκε για να αποδοθεί ξανά  στους πολίτες των Χανίων.

Θετικό είναι τα πράγματα να προχωρούν στην πόλη μας, ακόμα και αν κάποιοι επιδιώκουν να εξαφανίσουν τα ίχνη των προηγούμενων  και να κρύψουν ότι παρέλαβαν.

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook