Διοργανώνουν ανοιχτή σύσκεψη την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου στις 18.00 στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας

Με στόχο τη διοργάνωση μαζικών κινητοποιήσεων, την ενημέρωση της κοινής γνώμης στην Ελλάδα και το εξωτερικό και τη διερεύνηση λήψης ένδικων μέσων κατά της σύμβασης, 22 Χανιώτες δημιούργησαν την Πρωτοβουλία Πολιτών Ενάντια στην Ξενοδοχοποίηση των Μνημείων στον Λόφο Καστέλι, διοργανώνει ανοιχτή σύσκεψη στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου στις 18.00

Οπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία:

“Τα κτήρια στο Λόφο Καστέλι, που η τέως και νυν πρυτανική αρχή του Πολυτεχνείου Κρήτης αποφάσισε να εκμισθώσει/εκχωρήσει προκειμένου να γίνουν ξενοδοχεία αποτελούν, μαζί με άλλα μνημεία, τον πυρήνα της πολιτισμικής μας κληρονομιάς, την “καρδιά” της πόλης των Χανιών από τα νεολιθικά χρόνια μέχρι τις πρώτες δεκαετίες του 20ού αιώνα.

Τα μέλη της πλειοψηφίας της συγκλήτου του Πολυτεχνείου Κρήτης, ακόμα και πρόσφατα, δεν επέδειξαν ούτε σεβασμό ούτε ευγνωμοσύνη στη τοπική κοινότητα η οποία φρόντισε να περιέλθουν τα μνημεία της προκειμένου να στηριχθεί το τότε νεοσύστατο ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα στεγάζοντας τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες του.

Πρόκειται για απόφαση η οποία είναι εχθρική προς την πόλη και τους κατοίκους της.

Πιστεύουμε ότι η σύμβαση του Πολυτεχνείου Κρήτης με τον ιδιώτη πρέπει να ανακληθεί άμεσα μετά και τις πρόσφατες αποκαλύψεις που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας. Δυστυχώς η πλειοψηφία των πρυτανικών αρχών εξακολουθεί να επιμένει παρά τις συνεχιζόμενες αντιδράσεις από την ίδια την οργανωμένη τοπική κοινωνία.

Ως εκ τούτου τον λόγο τώρα τον έχουν οι θεσμοί και κυρίως οι πολίτες αυτού του τόπου οι οποίοι πρέπει να ενεργοποιηθούν και να αντιδράσουν μαζικά.

Αναλαμβάνουμε σήμερα την πρωτοβουλία για ανοικτό πάνδημο κάλεσμα προκειμένου να αποτρέψουμε την εκποίηση. Τονίζουμε την ανάγκη διεύρυνσης της πρωτοβουλίας μας με τη συμμετοχή όλων των φορέων και Χανιωτών πολιτών.

Καλούμε σε ανοικτή σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου στις 18.00 στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας με στόχο την διοργάνωση μαζικών κινητοποιήσεων, την ενημέρωση της κοινής γνώμης στην Ελλάδα και το εξωτερικό και την διερεύνηση λήψης ένδικων μέσων κατά της σύμβασης.

Αγγελάκη Μαριάννα
Ανδριανάκης Μιχαήλ
Βεργεράκης  Λευτέρης
Βλαζάκη Μαρία
Γιανναράκη Παρασκευή
Γιατρουδάκης Βασίλης
Γύπαρης Κώστας
Κλωνιζάκης Μίλτος
Κυριακάκης Γιάννης
Λεκάκης Ευθύμης
Λουτσέτης Χαράλαμπος
Μακράκη Χρυσούλα
Μαρκουλάκης Στέφανος του Εμμανουήλ
Μπιτσάκη Δανάη
Παπαδουλάκης Γιάννης
Πιστόπουλος Ζαχαρίας
Σκαμνάκης Αντώνης
Τσουκάτος Γιάννης
Σημανδηράκη Ζαχαρένια
Σταυρουλάκης Κώστας
ΧιωτάκηςΣήφης του Γεωργίου
ΧιωτάκηςΣήφης του Ιωσήφ”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook