Οι κατηγορούμενοι συνολικά ήταν 16 εκ των οποίων οι 3 ήταν ανήλικοι

Αθώοι για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κρίθηκαν οι 13 Πακιστανοί σχετικά με τη φονική συμπλοκή στο Τυμπάκι που είχε λάβει χώρα τον Νοέμβριο του 2019.

Υπενθυμίζεται ότι τους δύο από τους 13 βάραιναν οι κατηγορίες της συναυτουργίας σε ανθρωποκτονία από πρόθεση, συμπλοκή, οπλοφορία και οπλοχρησία.

Οι υπόλοιποι 11 κατηγορούνταν για συνέργεια σε ανθρωποκτονία από πρόθεση, συμπλοκή, οπλοφορία, οπλοχρησία και κάποιοι εξ’ αυτών για παράνομη είσοδο στη χώρα. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τρεις ανήλικοι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν στο δικαστήριο ανηλίκων, ενώ παρόντες στη σημερινή δίκη ήταν μόνο οι 4 από τους 13 ενήλικους. 

Παρά το γεγονός ότι όλοι κρίθηκαν αθώοι για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, τους επιβλήθηκαν ποινές 18 έως 22 μήνες με τριετή αναστολή, για το αδίκημα της συμπλοκής και κατά περίπτωση για τα αδικήματα της παράνομης οπλοφορίας και της παράνομης εισόδου στην χώρα.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των δύο βασικών κατηγορουμένων Γιώργος Φραντζεσκάκης και Γιάννης Βέρρας, έκαναν τις εξής δηλώσεις στο flashnews.gr: “O ισχυρισμός των εντολέων κατηγορουμένων μας, ότι ούτε είχαν δόλο ανθρωποκτονίας, ούτε προκάλεσαν με οποιαδήποτε ενέργεια τους, τον θάνατο του ανθρώπου που έχασε τη ζωή του, στη συμπλοκή που συνέβη στις 26 Νοεμβρίου του 2019, στο Τυμπάκι, έγινε δεκτός από το δικαστήριο και τους έκρινε αθώους της κατηγορίας της ανθρωποκτονίας από πρόθεση”. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook