«Η αλήθεια είναι πως αποτέλεσε μικρό θαύμα το ότι κανένας δεν τραυματίστηκε»

Πυρκαγιά κατέστρεψε δεκάδες κατοικίες στη Νέα Ζηλανδία, ανακοίνωσαν οι αρχές σήμερα Δευτέρα, χαρακτηρίζοντας «θαύμα» το γεγονός ότι δεν υπήρξε κανένα θύμα όταν ένα «πορτοκαλί τείχος» σάρωσε χωριό στο Νότιο Νησί.

Η πυρκαγιά ξέσπασε σε δάσος σε ορεινή περιοχή νωρίς το πρωί της Κυριακής και, ενισχυμένη από τους σφοδρούς ανέμους, εξαπλώθηκε ως το χωριό Λέικ Οχάου, αναγκάζοντας τους κατοίκους να τραπούν σε φυγή για να σωθούν.

Περίπου πενήντα κτίρια καταστράφηκαν και η κατάσταση παρέμενε «τεταμένη» σήμερα, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, κυρίως εξαιτίας των συνεχιζόμενων ισχυρών ανέμων, με 11 ελικόπτερα και εννιά λόχους πυροσβεστών να επιχειρούν για να περιορίσουν τις φλόγες, ανέφερε το νεοζηλανδικό πυροσβεστικό σώμα.

«Η αλήθεια είναι πως αποτέλεσε μικρό θαύμα το ότι κανένας δεν τραυματίστηκε», έκρινε ο δήμαρχος της κοινότητας Ουαϊτάκι, ο Γκάρι Κέρτσερ.

«Μίλησα με έναν άνδρα που σηκώθηκε να πάει να δει τον σκύλο του» διότι γάβγιζε συνέχεια «τα ξημερώματα, άνοιξε την πόρτα και είδε ένα πορτοκαλί τείχος», εξήγησε.

Οι πυρκαγιές είναι σχετικά συχνές στο Νότιο Νησί της Νέας Ζηλανδίας αυτή την περίοδο του χρόνου, ωστόσο το πόσο ψηλά έφθαναν οι φλόγες και η σφοδρότητα της συγκεκριμένης φωτιάς είναι ασυνήθιστα χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook