Σε σχεδόν τρίμηνο lockdown η Μελβούρνη

Την αύξηση των διαγνωστικών τεστ για κορονοϊό, στα οποία υποβάλλονται οι πολίτες της, θα επιδιώξει η πολιτεία Βικτόρια, στην Αυστραλία, επίκεντρο της επιδημίας της COVID-19 στη χώρα.

Στόχος είναι να θέσει υπό έλεγχο τη διασπορά του νέου κορονοϊού, ενώ ετοιμάζεται για την χαλάρωση των αυστηρών περιοριστικών μέτρων που έχει επιβάλλει. 

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων που διαγνώστηκαν σε ένα 24ωρο στην Βικτόρια, την δεύτερη πολυπληθέστερη πολιτεία της Αυστραλίας, μειώθηκε σε 9 σήμερα από 12 τις προηγούμενες ημέρες. Επίσης κανένας θάνατος δεν αναφέρθηκε στην πολιτεία αυτή, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Η Μελβούρνη, η οποία παραμένει υπό αυστηρό lockdown για σχεδόν τρεις μήνες, αναμένεται να προχωρήσει σε μια χαλάρωση των αυστηρών περιοριστικών μέτρων που έχει λάβει όταν ο μέσος όρος των νέων κρουσμάτων που καταγράφει ημερησίως για δύο εβδομάδες πέσει κάτω των 5.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν, αυτό μπορεί να συμβεί στα τέλη Οκτωβρίου. Σήμερα ο μέσος όρος για τις 14 προηγούμενες ημέρες ήταν 11,6 νέα κρούσματα, έναντι 11,9 που ήταν χθες Κυριακή.

«Θέλουμε όλοι όσοι έχουν συμπτώματα, ασχέτως συνθηκών, να μπορούν να εξεταστούν, να έχουμε τις διαγνώσεις τους και με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να προστατεύσουμε αυτούς και όλη την κοινότητα» σημείωσε ο πρωθυπουργός της Βικτόρια Ντάνιελ Άντριους. «Θα γίνει κάποια δουλειά τις ερχόμενες ημέρες για να δούμε αν μπορούμε να αυξήσουμε τον αριθμό των ανθρώπων που πληρούν τους όρους και να αυξήσουμε τον αριθμό αυτών που μπορούν να κάνουν αυτά τα τεστ» πρόσθεσε σε ενημέρωση των δημοσιογράφων μέσω τηλεδιάσκεψης.

Το 90% από τους 894 ανθρώπους που πέθαναν από COVID-19 στην Αυστραλία βρισκόταν στη Βικτόρια. Από την αρχή του έτους, η πολιτεία αυτή των περίπου 6 εκατομμυρίων κατοίκων, έχει πραγματοποιήσει περίπου 2,7 εκατομμύρια τεστ για νέο κορονοϊό.

Η Αυστραλία έχει καταγράψει συνολικά μόλις περισσότερα από 27.000 κρούσματα νέου κορονοϊού, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, λιγότερα από τον μέσο όρο των νέων κρουσμάτων που καταγράφουν ημερησίως οι ΗΠΑ εδώ και μήνες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ