Ο Πρέσβης δήλωσε ενθουσιασμένος για την επίσκεψή του στο νησί μας, και γενικότερα για τον διορισμό του στην Ελλάδα, μετά από μακροχρόνια υπηρεσία στην Ιαπωνία και την Κίνα

Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Νίκο Καλογερή, επισκέφτηκε σήμερα Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020, στο πλαίσιο της εθιμοτυπίας, ο Πρέσβης της Φινλανδίας στην Ελλάδα, κ. Jari Boris Antero Gustafsson, συνοδευόμενος από την Πρόξενο Φινλανδίας στην Αθήνα, κα Eili Andersson, και την Επίτιμο Πρόξενο Φινλανδίας στα Χανιά, κα Marianne Nissilä-Μπατάκη.

Ο Φινλανδός Πρέσβης δήλωσε ενθουσιασμένος για την επίσκεψή του στο νησί μας, και γενικότερα για τον διορισμό του στην Ελλάδα, μετά από μακροχρόνια υπηρεσία στην Ιαπωνία και την Κίνα.

Συζητήθηκε το θέμα των επιπτώσεων της υγειονομικής κρίσης των τελευταίων μηνών σε παγκόσμια κλίμακα αλλά και σε τοπικό επίπεδο, με επίκεντρο τις προοπτικές επιβίωσης των μικρών επιχειρήσεων. Σ’αυτό το πλαίσιο έγινε αναφορά στο μέλλον του τουρισμού, καθώς η Κρήτη αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για τους Φινλανδούς, με τα Χανιά να κατέχουν κυρίαρχη θέση ανάμεσα στις περιοχές προτίμησης για τις διακοπές τους.

Ο Πρέσβης περιέγραψε την κατάσταση της χώρας του στον τομέα του χειμερινού τουρισμού, ο οποίος αναμένεται να σημειώσει επίσης μεγάλες απώλειες από την παγκόσμια κρίση, και έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον τρόπο αντιμετώπισής της από τη χώρα μας.

Ο κ. Καλογερής υπογράμμισε ότι θα πρέπει να στηριχθούν όχι μόνο οι ξενοδοχοϋπάλληλοι και οι εργαζόμενοι στον τουρισμό, αλλά και οι μικρές επιχειρήσεις με στοιχεία βιωσιμότητας ώστε να αναπτυχθούν και να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας. Σ’αυτό το πλαίσιο ο κ. Καλογερής έκανε αναφορά στο πρόγραμμα οικονομικής στήριξης επιχειρήσεων στο νησί μας, και συγκριμένα για την «Ενίσχυση των Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία covid-19 στην Περιφέρεια Κρήτης» που αναμένεται να υλοποιήσει η Περιφέρεια Κρήτης στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κρήτη 2014-2020».

Τέλος, οι δύο άνδρες αντάλλαξαν εγκάρδιες ευχές για μελλοντική συνεργασία καθώς και αναμνηστικά δώρα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook