Σε πλήρη δραστηριότητα και εγρήγορση βρίσκονται τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ στα Χανιά, αφού πραγματοποιούνται σε εντατικούς ρυθμούς έλεγχοι σε διάφορες δομές.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή και μέχρι το τέλος της εβδομάδας, οι έλεγχοι πραγματοποιούνται σε ιδρύματα που φροντίζουν ασθενείς με χρόνια προβλήματα. Σήμερα για παράδειγμα, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ πραγματοποίησε δειγματοληπτικούς ελέγχους στο Παράρτημα ΑΜΕΑ Χανίων, ενώ αύριο μέρη του κλιμακίου θα πραγματοποιήσουν δειγματολειπτικούς ελέγχους τόσο στο Παράρτημα ΑΜΕΑ Χανίων, όσο και στο Γηροκομείο Χανίων. Σημειώνεται ότι τα κλιμάκια εργάζονται πολύ και στο κομμάτι των ιχνηλατησεων, όπου χρειάζεται.

“Αυτές τις ημέρες στοχεύουμε στις δομές χρονίων παθήσεων και στους ηλικιωμένους, όπου βέβαια σημαντικό ρόλο παίζει η ελληνική επικαιρότητα, με κρούσματα που έχουν διαπιστωθεί ειδικά τις τελευταίες ημέρες σε δομές διαφόρων περιοχών στην Ελλάδα”,  σημειώνει στο Flashnews.gr o επόπτης της Κινητής Ομάδας Υγείας Ειδικού Σκοπού (ΚΟΜΥ), κ. Στέφανος Ντουκάκης.

Και επισημαίνει: “η παρουσία μας εκεί, την στιγμή που πραγματοποιούνται τα τεστ δημιουργεί θετικά συναισθήματα στον κόσμο που αγωνιά λόγω κορωνοϊού, αφού κατευνάζονται η ένταση και η ανησυχία του”.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν αυτή την εβδομάδα σε τέτοιους είδους δομές ηλικιωμένων σε όλο τον Νομό Χανίων και από την ερχόμενη εβδομάδα, αναλόγως των αναγκών και των “συναγερμών” λόγω Covid θα καταστρωθεί το ανάλογο πλάνο τον δειγματοληπτικών ελέγχων που θα πραγματοποιήσουν τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ στα Χανιά.

Οι έλεγχοι πάντως πραγματοποιούνται σε δημόσιες υπηρεσίες, καταστήματα εστίασης ή οπουδήποτε κρίνεται αναγκαίο οι ομάδες ΚΟΜΥ να επέμβουν και στρέφονται εκεί. Συνολικά, κάθε μέρα, πραγματοποιούνται 80-100 δειγματοληπτικοί έλεγχοι, ωστόσο σε περιόδους “συναγερμού” οι έλεγχοι εκτοξεύονται,

Κλείνοντας ο κ. Ντουκάκης ανάφερε για την εικόνα που επικρατεί στα Χανιά ότι, “στα Χανιά η εικόνα είναι πολύ καλή σε σχέση με άλλες περιοχές”.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook