Η τακτική χρήση της μάσκας προστασίας από τον covid19 πολλές φορές μπορεί να οδηγήσει σε ακμή, γνωστή πια και ως «maskne».

Η maskne προκαλείται όταν υπάρχει υπερβολική θερμότητα ή υπερβολική πίεση ή τριβή στο δέρμα. Το δέρμα ερεθίζεται, φράζουν οι πόροι και στη συνέχεια το σμήγμα και τα βακτήρια πολλαπλασιάζονται κάτω από την επιφάνειά του.

Σε αντίθεση με τα πιο βαθιά σπυριά, που δημιουργούνται από ορμονικά προβλήματα, στην περίπτωση αυτή θα παρατηρήσεις πιο επιφανειακά και μικροσκοπικά, λευκά σπυράκια.

Ωστόσο η Hailey Bieber φαίνεται πως έχει βρει τη λύση για να απαλλαγεί από τη «maskne».

Όπως αποκάλυψε σε πρόσφατη συνέντευξή της, κατά τη διάρκεια της καραντίνας ενσωμάτωσε στη skincare ρουτίνα της το διπλό καθαρισμό. «Άλλαξε τα πάντα για εμένα», είπε.

Ο διπλός καθαρισμός αποτελεί μια συχνή κορεάτικη skincare πρακτική. Το πρώτο βήμα γίνεται με μία σύνθεση με λάδι που θα αφαιρέσει τα λιπαρά κατάλοιπα, όπως αντηλιακά, μακιγιάζ και σμήγμα και το δεύτερο γίνεται με ένα προϊόν με βάση το νερό, σε μορφή τζελ ή αφρού καθαρισμού, που θα απομακρύνει ρύπους και σκόνη.

Ωστόσο, όσο ευεργετικός και να είναι ο διπλός καθαρισμός για την καλή υγεία της επιδερμίδας, θα πρέπει να είσαι πολύ προσεκτική έτσι ώστε να μην το παρακάνεις. Η ζέστη και η συνεχή χρήση μάσκας μπορεί να σου δημιουργήσει την ανάγκη να πλένεις το πρόσωπό σου διαρκώς χρησιμοποιώντας «σκληρά» καθαριστικά.

Δυστυχώς το μόνο που θα καταφέρεις έτσι είναι να προκαλέσεις ακόμα περισσότερη ακμή!

Προτίμησε ήπια cleansers και μην ξεχνάς πόσο σημαντική είναι η ενυδάτωση της επιδερμίδας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook