Άμεση κινητοποίηση του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας προκαλούν τα κρούσματα κορονοϊού που καταγράφονται τις τελευταίες ώρες στον οικισμό του Δροσερού στην Ξάνθη. 

Αρχικά, βρέθηκε θετική στον κορονοϊό μια γυναίκα 66 ετών η οποία και μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Από την ιχνηλάτηση προέκυψαν αλλά 5 κρούσματα, τα οποία φαίνεται πως σχετίζονται. 

Μεταξύ αυτών και 2 μαθητές που φοιτούν στα σχολεία του Δροσερού με αποτέλεσμα να υπάρξει αντίστοιχη κινητοποίηση στις σχολικές μονάδες και να κατεβάσουν ρολά δύο τμήματα. Σύμφωνα με το σχετικό πρωτόκολλο, ξεκίνησε η απολύμανση των τμημάτων ενώ η ιχνηλάτηση συνεχίζεται.

Την ίδια στιγμή κλιμάκιο του ΕΟΔΥ φτάνει στην περιοχή και την Τετάρτη θα ξεκινήσουν μαζικοί δειγματοληπτικοί έλεγχοι στον οικισμό για να διαπιστωθεί ο βαθμός εξάπλωσης του κορονοϊού.

Αξίζει να σημειωθεί πως το τελευταίο διάστημα και παρά την έξαρση των κρουσμάτων σε όλη την χώρα, στην Ξάνθη δεν καταγράφονται κρούσματα ενώ τα νέα αυτά περιστατικά ασθενών στον οικισμό των Ρομά προκαλούν προβληματισμό.

Πηγή: xanthinea

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook