Για… εξηγήσεις καλείται ο κ. Γιώργος Παπανδρέου στη συνάντηση των 20 περισσότερο ανεπτυγμένων χωρών του πλανήτη που διεξάγεται από αύριο στις Κάννες της Γαλλίας, όπως άφησε να εννοηθεί εμμέσως πλην σαφώς ο πρόεδρος της Γαλλίας κ. Νικολά Σαρκοζί.

 Σε δήλωση που έκανε έξω από το Προεδρικό Μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων αργά το απόγευμα της Τρίτης, ο κ. Σαρκοζί αναφέρθηκε αποκλειστικά στο ελληνικό πρόβλημα.

 «Το σχέδιο διάσωσης της ζώνης του ευρώ που εγκρίθηκε την περασμένη εβδομάδα στις Βρυξέλλες είναι ο μόνος τρόπος για να λυθεί το πρόβλημα του ελληνικού χρέους» ήταν μία από τις προσεκτικά επιλεγμένες φράσεις που χρησιμοποίησεο πρόεδρος της Γαλλίας. Είχε προηγηθεί συνάντηση του κ. Σαρκοζί με τους βασικούς υπουργούς της κυβέρνησης του Φρανσουά Φιγιόν.

 Σύμφωνα με όσα υπογράμμισε ο κ. Σαρκοζί, στο δείπνο που ο ίδιος και η κυρία Άνγκελα Μέρκελ θα έχουν εκτάκτως το βράδυ της Τετάρτης στις Κάννες με τον κ. Παπανδρέου \”θα εξεταστούν οι προϋποθέσεις υπό τις οποίες οι δεσμεύσεις που ελήφθησαν θα μπορούσαν να διατηρηθούν».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook