Τι συζητήθηκε στη συνάντηση Ντόρας Μπακογιάννη - Παναγιώτη Σημανδηράκη στο Δημαρχείο Χανίων.

Πάγια ζητήματα που άπτονται με πάγια αιτήματα του Δήμου Χανίων είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν σήμερα το απόγευμα στο Δημαρχείο, η Βουλευτής Χανίων Ντόρα Μπακογιάννη και ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης μαζί με τους συνεργάτες τους.

Η είδηση που προκύπτει κατά δήλωση του Δημάρχου είναι ότι, "είχαμε θετική έκβαση σε ένα πολύ σημαντικό ζήτημα που έχει να κάνει με την "τύχη" του πρώην κτηρίου του ΙΚΑ. Μετά από προσπάθεια του Δημου Χανίων αλλά και της κ. Μπακογιάννη είχαμε θετική ανταπόκριση της διοίκησης του ΕΦΚΑ στο ζήτημα της παραχώρησης των κτηρίων στον Δήμο Χανίων. Είμαστε στη διαδικασία να συγκεκριμενοποιήσουμε την παραχώρηση αυτή, να επισημάνουμε τους όρους και να δούμε και την τελική χρήση, αφού γίνουν οι εργασίες αποκατάστασης. Έρχεται ως συνέχεια αναπλάσεων στο κέντρο της πόλης και άλλων παλαιών κτηρίων".

Όπως τόνισε ο κ. Σημανδηράκης η παραχώρηση των κτηρίων του ΙΚΑ θα γίνει με μίσθωμα για 30 χρόνια, ωστόσο συνεχίζεται η επικοινωνία με τη διοίκηση του ΕΦΚΑ για περαιτέρω συντονισμό των ενεργειών. 

Τα κτήρια του παλαιού ΙΚΑ προορίζονται για τη στέγαση των κοινωνικών και προνοιακών δομών του Δήμου Χανίων, ώστε να αποσυμφορηθεί το κτήριο του Δημαρχείου.

Τι συζητήθηκαν

Η συζήτηση που κράτησε πάνω από 1,5 ώρα, παρά τις αρχικές εκτιμήσεις περί του αντιθέτου και του βραχυτέρου χρονικού ορίζοντα, αφοσιώθηκε αρκετά στο κομμάτι της υποστελέχωσης του Δήμου Χανίων που προκαλεί καθυστερήσεις και προβλήματα σε πολίτες και εργαζομένους. Εκεί που επικεντρώθηκε η συζήτηση ήταν η στελέχωση της Πολεοδομίας και της Τεχνικής Υπηρεσίας με την στελέχωσή τους από μηχανικούς.

Αναφορά έγινε στα μεγάλα έργα υποδομής της πόλης, όπως η Δημοτική Αγορά και τα Νεώρια, στην πορεία του "Τρίτσης" και επισημάνθηκε από τον Δήμαρχο Παναγιώτη Σημανδηράκη η αγαστή συνεργασία με την κ. Μπακογιάννη στο κομμάτι της εύρεσης λύσεων σε σημαντικά ζητήματα (διαμεσολάβηση επαφών με κεντρικό κράτος κτλ). Σε ότι αφορά την πρόταση του Δημάρχου Χανίων για δημιουργία βιβλιοθήκης στο λόφο Καστέλλι ανέφερε ότι είναι κάτι που πρέπει και θα συζητηθεί σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο και σε συνεννόηση με τον ιδιοκτήτη "Πολυτεχνείο Κρήτης".

Μπακογιάννη: "Προσπαθούμε να επιταχύνουμε τις διαδικασίες για την εκτέλεση των έργων υποδομής"

"Είναι πάρα πολύ σημαντικό να προχωρούν τα μεγάλα έργα στα Χανιά. Κουβεντιάσαμε και την πορεία των έργων ώστε να επιταχύνουμε τις διαδικασίες. Θα υπάρξουν νομοθετικές ρυθμίσεις, σε απευθείας αναθέσεις για να διευκολυνθούν οι Δήμοι και να ετοιμάσουν μελέτες, γιατί το ζητούμενο πλέον δεν είναι η χρηματοδότηση αλλά οι μελέτες και η υποδομή για να απορροφήσουμε τα χρήματα αυτά", επεσήμανε η Βουλευτής Χανίων.

Ειδικότερα για τα Νεώρια και τη Δημοτική Αγορά Χανίων η κ. Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε, "για τη Δημοτική Αγορά, όπως με ενημέρωσε ο Δήμαρχος προχωρούν οι διαδικασίες και σε άμεσο διάστημα να εκδοθούν τα τεύχ δημοπράτησης και σε ό,τι αφορά τα Νεώρια πάμε καλά και προχωράμε.

Τέλος, για το θέμα στον λόφο Καστέλι η κ. Μπακογιάννη επεσήμανε ότι, "χρειάζεται προσβασιμότητα Χανιωτών, χωρίς αντίτιμο και ότι υπάρχουν ζητήματα αισθητικής που πρέπει να προσεχθούν". 

Βίντεο: Δήλωση Παναγιώτη Σημανδηράκη

Βίντεο: Δήλωση Ντόρας Μπακογιάννη


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook