Η Ζωή Δαλακλίδου ήταν το θύμα ενός εγκλήματος που πάγωσε τη χώρα. Ο “δράκος της Ξάνθης” τη βίασε και αφού την περιέλουσε με βενζίνη την έκαψε ζωντανή…

Ένοχος κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θράκης​, στην Κομοτηνή, ​ στη δίκη που έγινε μετά από αναίρεση, ο “δράκος” της Ξάνθης που διέπραξε ένα από πι​ο​ ειδεχθή εγκλήματα ​στα χρονικά της χώρας, σε βάρος της Ζωής Δαλακλίδου.

Κρίθηκε ένοχος και καταδικάστη​κε σε ποινή ισοβίων και κάθειρξη 18 ετών (σε πρώτο και δεύτερο βαθμό είχαν επιβληθεί ισόβια και 25 χρόνια)  για το βιασμό και τη δολοφονία της​, ​34χρονης ​Ζωής Δαλακλίδου, στις 27 Δεκεμβρίου του 2012 στην Ξάνθη.​ ​Η διαδικασία στην κατ’ αναίρεση δίκη υπήρξε σύντομα και η απόφαση ανακοινώθηκε μέσα σε ελάχιστες ώρες​.

Η άτυχη κοπέλα, που επέστρεφε από διασκέδαση, έπεσε θύμα βιασμού από το δράστη στην πιλοτή της οικοδομής της οικογένειάς της στην ​οδό 40 Εκκλησιών ενώ στη συνέχεια την περιέλουσε με βενζίνη και την έκαψε ζωντανή για να μην αφήσει ίχνη. Αυτό που συνεχίζει να προκαλεί σοκ είναι το ιατροδικαστικό πόρισμα για την αγριότητα του δράστη και τις τομές που προκάλεσε στο σώμα της άτυχης κοπέλας.

Το έγκλημα που συνεχίζει να συγκλονίζει όλη τη χώρα, έγινε αντικείμενο κινητοποίησης από συλλογικότητες και οργανώσεις εναντίον της έμφυλης βίας ενώ ο πατέρας της Ζωής, Θεολόγος Δαλακλίδης, με ανάρτησή του αναφέρε πριν τη δίκη ότι πιστεύει στη δικαιοσύνη, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον απλό κόσμο για τη συμπαράστασή του, όλα αυτά τα χρόνια…

Το χρονικό της ανατριχιαστικής υπόθεσης

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 05.00 το πρωί της 27ης Δεκεμβρίου του 2012. Ένας κάτοικος της περιοχής άκουσε μια γυναίκα να στριγγλίζει και βγήκε στο μπαλκόνι να δει τι συμβαίνει.

Είδε την 34χρονη να καίγεται ζωντανή και να ουρλιάζει από τους αφόρητους πόνους. Έτρεξε με έναν κουβά νερό αλλά δεν πρόλαβε να τη σώσει. Όταν πλησίασε στην πυλωτή της επίμαχης πολυκατοικίας διαπίστωσε πως η κοπέλα είχε υποκύψει στα τραύματά της.

Η άτυχη κοπέλα, η οποία έμενε στη Θεσσαλονίκη, είχε πάει στην Ξάνθη για να περάσει με τους γονείς της, τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Δέχθηκε τη δολοφονική επίθεση, την ώρα που επέστρεφε στο πατρικό της, από νυχτερινή διασκέδαση. Με τη φίλη που ήταν μαζί, χωρίστηκαν δύο στενά πάνω από το σπίτι της.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook