Η Πρωτοβουλία Πολιτών Ενάντια στην Ξενοδοχοποίηση του Λόφου Καστελίου δρομολογεί νομικές διαδικασίες ενώ ζητά έμπρακτη στήριξη και θέση από τους φορείς

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας στοχεύουν να προσφύγουν τα μέλη της Πρωτοβουλίας Πολιτών Ενάντια στην Ξενοδοχοποίηση του Λόφου Καστελίου, σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν με ένδικα μέσα την ξενοδοχοποίηση του λόφου Καστελίου στα Χανιά.

Όπως ανέφερε το μέλος της πρωτοβουλίας και Καθηγητής του ΑΠΘ, Αντώνης Σκαμνάκης, αυτή τη στιγμή μεγάλη ομάδα νομικών από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, ετοιμάζεται να αναλάβει όλη την πρωτοβουλία για την προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας, εφόσον υπάρχουν τα χρονικά περιθώρια. Η προσφυγή θα είναι και κατά του άρθρου 58 του νόμου 4009 και κατά της παράνομης κατά τη γνώμη, της πρωτοβουλίας, μεταβίβασης της δημόσιας περιουσίας σε νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου.

Ως προς το πώς θα λυθεί το θέμα των οικονομικών κυρώσεων αν αυτές απαιτηθούν σε τυχόν λύση της συμφωνίας, ο κ. Σκαμνάκης δήλωσε ότι αυτό είναι πρόβλημα εκείνων που ευθύνονται για τη μετατροπή της δημόσιας περιουσίας σε ιδιωτική.

Από την πλευρά της, η αρχαιολόγος και πρώην Γ.Γ.γ του υπουργείου Πολιτισμού, Μαρία Βλαζάκη, κάλεσε όλους τους φορείς να συστρατευτούν σε αυτή την προσπάθεια που ξεκινά τώρα, ώστε να παραμείνει δημόσια η λειτουργία των κτιρίων στον λόφο Καστέλι. Τόνισε δε, ότι πριν από κάθε νομική ενέργεια, θα χρειαζόταν μια “γενναία” όπως τη χαρακτήρισε κίνηση από τις αρχές του τόπου προκειμένου να μην οδηγηθούμε σε αγώνες και δικαστικές μάχες που κρατάνε χρόνια.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν τα μέλη της Πρωτοβουλίας με τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων, ο οποίος δήλωσε ότι συντάσσεται με το αίτημα της διατήρησης του δημόσιου χαρακτήρα των κτιρίων.

Αύριο θα ακολουθήσει ευρύτερη σύσκεψη με τη συμμετοχή και του δημάρχου Χανίων, ενώ τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου θα γίνει για το θέμα, ανοιχτή συνέλευση στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας από φορείς και πολίτες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook