Γράφει ο Γιάννης Ξυγκάκης

Σε μία πολύ ουσιαστική παρέμβαση προχώρησε σήμερα το πρωί το Επιμελητήριο Ρεθύμνου σε σχέση με το θέμα της μη επιστρεπτέας επιχορήγησης της Περιφέρειας Κρήτης. 

Το ΕΒΕΡ με πολύ γρήγορα αντανακλαστικά μελέτησε τους όρους  που περιέχονται στην πρόσκληση και διαπίστωσε ότι παρατηρείται μια έλλειψη πρόνοιας για τις επιχειρήσεις οι οποίες δεν απασχολούν προσωπικό στο σύστημα αξιολόγησης. Με δεδομένο ότι το κριτήριο της απασχόλησης προσωπικού έχει υψηλό συντελεστή βαρύτητας, σε μεγάλο βαθμό από τη δράση αυτή αποκλείονται οι επιχειρήσεις οι οποίες κατά το προηγούμενο έτος δεν απασχολούσαν μισθωτούς εργαζομένους.

Το Επιμελητήριο συνεπώς ζητεί να εξεταστεί η δυνατότητα τροποποίησης της πρόσκλησης ώστε να μην εξαιρεί επί της ουσίας έναν μεγάλο αριθμό από  ατομικές επιχειρήσεις, αυτοαπασχολούμενους αλλά και εταιρείες, ακριβώς την περίοδο αυτήν όπου χρειάζονται περισσότερο την υποστήριξη.

Συμπληρωματικά και σύμφωνα και με τους κύκλους των οικονομολόγων, ενώ στην πρόσκληση υπάρχει μέριμνα σε μεγάλο βαθμό να ενισχυθούν οι επιχειρήσεις οι οποίες έμειναν κλειστές την περίοδο του lock down, ωστόσο δεν υπάρχει μέριμνα για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις που επλήγησαν την μετέπειτα περίοδο και ίσως και αυτό να είναι ένα θέμα που θα πρέπει να επανεξετάσει η Περιφέρεια Κρήτης. Σίγουρα μια λύση θα ήταν να δοθούν περισσότερα χρήματα, ώστε να επιχορηγηθεί μεγαλύτερος αριθμός επιχειρήσεων.  

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook