Υπέροχες εικόνες την ώρα του δειλινού που μαγεύουν – Δείτε τις φωτογραφίες

Μεταξύ των Συβότων και της Ηγουμενίτσας, χωμένο σε έναν βαθύ κόλπο, το χωριό Πλαταριά αποτελεί το μυστικό χωριό του νομού Θεσπρωτίας, με θέα στο ηλιοβασίλεμα που μαγεύει.

Ήρεμο αραξοβόλι για τους ιστιοπλόους που επισκέπτονται το Ιόνιο, το χωριό χρησιμοποιείται κυρίως ως λιμάνι για γιοτ και ιστιοπλοϊκά, ενώ τα τελευταία χρόνια άρχισε να παρουσιάζει και τουριστική ανάπτυξη.

Πρόκειται για έναν ήσυχο παραθαλάσσιο προορισμό, μακριά από την βουή των πολυσύχναστων γειτόνων του (όπως τα Σύβοτα που απέχουν μόλις 10 χλμ. από αυτό), με περίπου 1.000 μόνιμους κατοίκους.

Η ονομασία της Πλαταριάς πιθανότατα προέρχεται από έναν μεγάλο πλάτανο που βρίσκεται ακόμη στο χωριό, ενώ στα βασικά χαρακτηριστικά της συγκατελέγεται η σύγχρονη ρυμοτομία και οι φυσικές ομορφιές ολόγυρά της.

Στον όρμο που δένουν τα ιδιωτικά σκάφη, μπορεί να συναντήσει κανείς οργανωμένη πλαζ, χώρους πρασίνου και ταβέρνες που φημίζονται για το φρέσκο ψάρι τους.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι εκκλησίες της Αγίας Παρασκευής -μέχρι το 1966 σώζονταν ερείπια της παλαιότερης πάνω στην οποία δημιουργήθηκε η καινούρια εκείνη την χρονιά- και των Ταξιαρχών, με τοιχογραφίες που χρονολογούνται (λόγω της τεχνοτροπίας τους) από το 1850.

Στα όσα σίγουρα αξίζει να της αναγνωριστούν η εξαιρετική θέα στο ονειρικό ηλιοβασίλεμα, με το τοπίο να γίνεται χρυσαφένιο και να αποκτά παραμυθένια αίσθηση, συναρπάζοντας εκείνον που θα είναι τυχερός να το αντικρίσει. Πώς να μην μαγευτεί κανείς από τις εικόνες που ακολουθούν;

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook