Πρόκειται για το Ταμείο που συγκροτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας

Στην τελευταία του ομιλία την Παρασκευή στο συνέδριο Athens Investment Forum, ο υπουργός ΠΕΝ, Κωστής Χατζηδάκης, ανέφερε ότι το πρόγραμμα ανάπτυξης 2021-2030 του ΑΔΜΗΕ, συνολικού προϋπολογισμού 4 δις ευρώ, θα μπει σε φάση υλοποίησης.

Όπως είπε, επιδίωξη του ΥΠΕΝ είναι να ενταχθούν προς Χρηματοδότηση στο Ταμείο Ανάκαμψης οι σημαντικές ηλεκτρικές διασυνδέσεις που εκτελεί ο ΑΔΜΗΕ και συγκεκριμένα η μεγάλη διασύνδεση της Κρήτης και η 4η φάση των Κυκλάδων. 

Πρόκειται για το Ταμείο που συγκροτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας, συνολικού ύψους 750 δισεκατομμυρίων ευρώ (390 δισ. επιδοτήσεις και 360 δισ. δάνεια) από το οποίο η χώρα μας έχει λαμβάνειν περί τα 32 δισ. ευρώ.

Η εξειδίκευση των έργων από την κυβέρνηση, που θα προταθούν προς ένταξη στο ταμείο, προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς καθώς το πρώτο σχέδιο προτάσεων αναμένεται να υποβληθεί στις Βρυξέλες εντός του Οκτωβρίου.

Μεταξύ λοιπόν των έργων αυτών, περιλαμβάνεται και το έργο της μεγάλης διασύνδεσης της Κρήτης και της 4η φάση των Κυκλάδων, η ένταξη των οποίων απελευθερώνει πόρους από το ΕΣΠΑ όπου προγραμματίζονταν να ενταχθούν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook