Συγκρατημένη αισιοδοξία ότι η οικονομία το 2021 θα κινείται σε ρυθμούς μερικής ανάκαμψης

Σε οικονομικό απολογισμό και απολογισμό πεπραγμένων προχώρησε σήμερα το Δ.Σ. της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της τράπεζας, Μιχάλη Μαρακάκη, το 2019 ήταν μια θετική χρονιά κατά την οποία η τράπεζα νοικοκύρεψε όπως είπε βασικά στοιχεία όπως είναι τα κεφάλαια και η ρευστότητα. Μάλιστα, προς τη ρευστότητα, η Τράπεζα Χανίων το 2019 είχε αύξηση των καταθέσεών της 45% όταν ο μέσος όρος αύξησης στην Ελλάδα ήταν περίπου 5%. 

Ενώ το 2019 – που αποτέλεσε μια πολύ καλή χρονιά λόγω της ανοδικής πορεία του τουρισμού – προμήνυε ένα εξίσου δυναμικό 2020, η πανδημία του κορωνοϊού ήρθε να ανατρέψει τις προσδοκίες. 

Ο κ. Μαρακάκης δήλωσε συγκρατημένα αισιόδοξος, τονίζοντας ότι η πανδημία γύρισε πίσω την οικονομία. Ωστόσο, όπως υποστήριξε ενώ η ύφεση αναμενόταν μεγαλύτερη, λόγω των μέτρων που εφαρμόστηκαν τοπικά και των αποφάσεων οικονομικής στήριξης που ελήφθησαν και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, θα υπάρξει μόχλευση της οικονομίας. 

Ως προς το πότε θα μπορούμε να κάνουμε λόγο για ανάκαμψη, ο κ. Μαρακάκης χαρακτήρισε το ζήτημα παραμετρικό, είπε ότι θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις στον τομέα της υγείας και από το πότε θα κυκλοφορήσει το εμβόλιο – μια και τα πακέτα του τουρισμού κλείνονται αυτή την περίοδο. Εξέφρασε πάντως την αισιοδοξία του ότι το 2021 θα κινούμαστε σε ρυθμούς μερικής ανάκαμψης

Δείτε αναλυτικά τον ετήσιο απολογισμό της Συναιτεριστικής Τράπεζας Χανίων για το 2019

Η Τακτική Γενική Συνέλευση φέτος πραγματοποιήθηκε κάτα από ιδιότυπες συνθήκες λόγω κορωνοϊού. Συγκεκριμένα, με σκοπό την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων για την αντιμετώπιση του Covid19, επελέγη για την πραγματοποίηση της συνέλευσης, ο συνεδριακός χώρος της ΑΝΕΚ και με περιορισμό συμμετοχής παρισταμένων, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους τους υπολοίπους να παρακολουθήσουν σε απευθείας μετάδοση τη συνέλευση διαδικτυακά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook