Με υλικά που έχετε στην κουζίνα σας

Πολλοί άνθρωποι υποφέρουν από σοβαρά αφυδατωμένο δέρμα στα χέρια τους, κάτι που οφείλεται είτε στο υπερβολικό πλύσιμο χεριών είτε στον σκληρό και ξηρό καιρό.

Για να βελτιώσετε, λοιπόν, την ρουτίνα περιποίησης των χεριών σας ακολουθείστε τις δύο συμβουλές παρακάτω, οι οποίες μπορούν να πραγματοποιηθούν με πρώτες ύλες που έχετε ήδη στο σπίτι, και μάλιστα στην κουζίνα σας.

Μέλι

Το μέλι είναι γνωστό για τις θεραπευτικές του ιδιότητες, ενώ βρίσκεται σχεδόν σε όλα τα σπίτια. Ως αντιφλεγμονώδες και αντιοξειδωτικό, βοηθά το δέρμα να παράγει νέα κύτταρα, τα οποία είναι ζωτικής σημασίας για τη θεραπεία της ξηρότητας. Για να το χρησιμοποιήσετε, αλείψτε το στα χέρια σας και από τις δύο πλευρές και αφήστε το για λίγα λεπτά πριν το ξεπλύνετε. Το δέρμα σας θα αισθανθεί σίγουρα καλύτερα.

Μπάνιο με βρώμη

Η βρώμη έχει εξαιρετικά αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις δράσεις, καθιστώντας την ιδανική επιλογή για την θεραπεία ενός ευρέος φάσματος δερματικών προβλημάτων. Γεμάτη βιταμίνη Ε και φερουλικό οξύ, μπορεί να καταπραΰνει ακόμη και τα πιο ξηρά χέρια. Η συγκεκριμένη θεραπεία, λοιπόν, όχι μόνο κάνει καλό στα ξηρά χέρια, αλλά μπορεί να εφαρμοστεί σε ολόκληρο το σώμα ταυτόχρονα.

Απλώς αλέστε ενάμιση φλιτζάνι βρώμης και προσθέστε το σε ένα ζεστό (όχι καυτό) λουτρό. Χαλαρώστε για 15 λεπτά και αφήστε το σώμα σας να απορροφήσει αυτά τα θρεπτικά συστατικά και να αναπληρώσει το δέρμα. Μόλις περάσουν τα 15 λεπτά, βγείτε από το μπάνιο και στεγνώστε καλά το δέρμα σας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook